Monday, 23 January 2012

excited . penat . rindu .

hye-hye guys ! maaf lah . dah lama tak post dalam blog ni . aku bukak pown tadi terbatuk-batuk dah . almaklumlah . berhabuk-habuk . jadi , aku datang ni nak buang habuk-habuk tersebut sebelum menjadi lebih banyak . oh ya . mesti dah ade yang tahu sebab aku lame tak update kan ? ape lagi . balik ke maktab yang tercintut lah . *esok kene balek maktab balek* huhuhu . oke-oke . back to the story .

act , aku and satu family aku baru balekk dari cameron highland . seriously . sangat lah memenatkan . and nak tahu tak , for the first time our family tido dalam kereta ! yer. tido dalam keta . ini disebabkan hotel dah takde dah . sume penuh . satu bandar tanah rata tu kteorang cari taw . tapi kan , nak boleh ke sampai nyerr . hadoii . memang menyeksakan . jalan gaya cum ular kene patuk jew . *nak tahu pergilah sendiri*

oke-oke . sampai jew kat tanah rata tu , terus cari hotel . pusing punye pusing memang tak jumpa langsung satu hotel yang kosong . tak kira hotel yang mahal kew , yang murah kew . memang sume kteorang cari semalam . last-last . pi lah makan dulu . tetibe ,  teringat yang kteorng tak solat lagi . pergi lah cari masjid plak . then . solat-solat . tu , terus  abah cakap , "tido kat dalam keta jew lah. jimat pown jimat." then sume bersetuju lah . tido lah kami malam tu dalam keta .

bangun jew pagi tu , terus solat subuh anda p cari tempat nak sarapan . dah jumpa satu restoran kat bandar tanah rata tu , sarap punyer sarap , then gerak p tourist centre .  *tak pernah datang cameron kan* abah beli lah map yang RM4 tu . sementara tunggu mama and abah cari info pasal tmpat yang menarik , aku and adik-adik aku buat jakun . bese lah . tempat sejuk kan . kuar lah asap kat mulut . duk excited gilerr mase tu . hahaha . mama and abah datang , kami bergerak lah ke destinasi kami .

first destination , healthy strawberry farm . *mengikut apa yang tertulis kat depan pintu masuk tu lah* dye tulis boleh hand pick strawberry tersebut . tapi hampeh . bila pergi jew , tempat yang tanam strawberry tu , tak leh masuk . geram betul aku . last-last amekk lah gambar dgn bunga-bunga yang ade kat situ . pastu mama borong lah buah-buah starwberry adalah dalam 4 kotak . memang yummy sangat . aku ade jugak beli sumthing for my sygs kat maktab tu ! tunggu yerr my friends !

lepas puas jalan-jalan kat strawberry farm tu , kteorg pi plak kat butterfly farm . memang before masuk tu , meremang bulu roma ouh . aku ni dah lah jenis geli dengan species-species serangga ni . tp masuk ah jugak . amik gambar . then kauar . kuar dari butterfly farm tu , sempat lah jugak mama beli pokok ros and fresh mushroom . *act , kulat* then habess la . pastu kteorg gerak lah dalam keadaan jam nyerr .

kteorg sampai lah kat ladang teh BOH . *tengah panas ouh!* disebabkan terlalu panas , kteorg tak turun keta pown . amik gambar dari atas keta jew . hmm . sumpah penat weyh . hmm . lepas tu , terus balik umah . on the way balekk tu hujan lebat . tap nak dekat-dekat KL , tak hujan dah . hmm . oke lah . aku out lu . kalu nak tengok gambar kat cameron , tunggu lah my next post lagi 2 minggu ! :)

pluss++ : esok dah kene balekk maktab !!!!


No comments: