Friday, 28 December 2012

post terakhir for 2012 :)

asalamualaikum semua !

hye-hye . haish . awal kan aku online hari ni . baru pukul 9 kowt ! act , bangun kul tujuh lagi . nak tahu kenapa ? hari ni aku BALIK KAMPUNG !! *bukan banjir ke?* yeah . memang banjir pun . tapi dah okey dah . kat jertih lah . kat kemaman still ade air lagi . so , kteorg balik jertih dulu . then baru balik kemaman pastu baru balik KUANTAN !

balik kuantan means balik maktab . serious aku tak ready ouh . yerlah . 2013 will be my last year with kuantan . *itupun kalu aku tak dapat universiti kat kuantan lah* ceh . universiti dah sekarang . hehe . oke dah merapu dah .

oh ya . cakap pasal tahun akhir ni , sedih lah pulak kan . yerlah . dah nak berpisah dengan semua kawan2 yang rapat . bukan senang ouh . kalau sekolah harian lain lah kan . ni asrama . memang makan sama-sama . tidur sama-sama . belajar sama-sama . haish . tak dapat bayang kan lah . hmm .

meh sini aku nak cterr sikit kenangan yang aku dapat kat mrsm kuantan :------->>


jalan nak ke blok . masa ni baru form 2 .


pisah kejap pun dah nanges bagai nak rak .


aku akan rindu gelagat diorang yang gler-gler .


ni lah aku buat kalau malas nak study . dalam PSP !


lepak bersama kawan-kawan aku .


ni untuk drama team! yeah . for the first time aku aktif sangat terlibat dengan aktiviti maktab .


semua peserta minggu bahasa !


dengan hakim ! yes . I'll miss you dear .


oh ayahanda . walau dye dah tak kat kuantan sekarang . dye still dalam hati kami .


saya akan rindu makanan kat DS !


ni masa last nite kat kuantan masa aku form 3 . takot berpisah ouh .


ni before pisah dengan balqis . sedih sangat .


aktiviti sampingan bila ade ativiti luar makatb . jalan-jalan !


saya akan rindu korang ! batch form 4-5 . (nama batch ape weyh?)


SUPER ! aku (konon) aktif sukan .


saya akan rindu korang , scion zealous .


haish . tak tahu nak cakap ape . (air mata menitik)


dinner form 3 ! akan lalui lagi satu dinner masa form 5 !


masa for the first time involve in drama !


and korang . yeah . aku akan sangat-sangat rindu korang .


dan korang . (dah teresak-esak dah menangis nih)

*maaf gambar berterabur*

yeah . aku menulis dengan air mata menitik . sangat tak ready . aku tak sedia sangat-sangat nak berpisah dengan korang semua . aku takut . aku takut dah takleh nak jumpa dengan korang semua . aku harap sangat nanti dapat PLKN ke , Universiti ke , tempat kerja ke , sama dengan korang . haish . oke lah . aku pergi dulu . tak siap kemas lagi . promise dengan aku , kte same-same buat tahun terakhir ni paling best and di ingati oleh semua orang . bukan sebab kte buat jahat , tapi dengan kejayaan ! 

pluss++ : and kat maktab tu jugak lah aku kenal mysyg . entah sape pi jual nombor aku . terima kasih yer :)

Wednesday, 26 December 2012

kampung ku banjir !

asalamualaikum semua !

nampak my topic tu ? hah . sekarang ni kan musim banjir . memang sana sini lah banjir kan . terutama kat pantai timur . and of course , my kampung kena jugak ! adoi . nak tengok cumne keadaan banjir tu ? ni ade beberapa gambar :------>>


depan hospital .


sekolah cina !


ouh sekolah rendah ku .


kat simpang empat .


kat tengah bandar !


adoi . kesian umah faqihah .


again ! depan sekolah rendah ku.

ha . teruk kan ? huh . nasib baik abah tak jadi belik besut minggu lepas . kalau tak , memang main banjir lah kteorg . hehe . oh ya . setakat nih air dah surut dah . dah takde dah . tapi yer lah . memang bersepah habis lah kan *menurut kata nenek* oke lah . got to go !

pluss++ : tadi maktok kol abah cakap banjir makin teruk kat kemaman . 


Tuesday, 25 December 2012

dah siap edit blog awak !

asalamualaikum semua !

hye-hye . huh . penat betul mengadap computer nih . mata pun dah berpinar-pinar . hehe . bukan ape . aku ni memang . bila dah start edit blog , memang takkan stop sampai aku puas hati . *ape yang edit nye? same je* yeah . memang lah . bukan blog aku . blog kawan aku . nak tengok cumne aku edit ? jap yerr---->>


header tu aku buat sendiri taw .


chumell kan ?


dyra's feveret colour , PURPLE !

amacam ? comel kan ? hehe . tengok sape yang buat . *membangga lah pulak* oke-oke . korang pun follow lah dyra . dye blogger baru . takde follower lagi . oh ya . lupa pulak . nah link dye ----->>


pluss++ : tak puas hati betul nape scroll bar kat tepi tu aku takleh buat kat blog aku . anyone boleh tolong ? haish . buat kat blog org jadi je . 



Sunday, 23 December 2012

bangi :D

asalamualaikum semua . 

hye-hye . today's activity is going to Bangi . for what ? yeah . ni nak cakap nih . actually bukan ape pun . pi sana sebab ade salah sorang my sedara dapat pindah pi Korea . dorang buat makan-makan lah sikit . hehe . best kan ? KOREA tu . seriously nak jugak .

oh ya . itu bukan reason sebenar aku tulis blog ni . tapi nak cakap yang my syg kat KAJANG ! *oke takde kaitan* ade kaitan lah ! hish . adoi . cumne aku nak terang kan ea . hah senang tengok gambar ni lah --->>


from bangi to my syg's house .

tak sampai setengah jam pun !

tengok . tak jauh pun kan ? tapi ? kteorg tak jumpa pun . *sigh* seriously i miss him badly . nak sangat jumpa dye . dye pun dok msg cakap nak jumpa . hm . abg pun tahu cumne syg kan ? *sigh* 

ni lah cumne dye msg aku ------->>

mysyg : i love syg.. nak jumpa.. hm..
me : i love u more.. umm2.. nak jumpa jugak..
mysyg : syg mmg xleh kuar ?
me : mana boleh.
mysyg : syg.. um agak2 bila boleh jumpa?
me : chinese new year tahun depan . *itu pun kalau aku cuti*
mysyg : hmmm.. :(



hah . macam tu lah aku msg dgn dye petang tadi . sedih kan ? *gedik nye* hey ! biar lah ! blog aku ! *oke aku dah merapu * oke lah . aku out dulu . adik aku nak guna pulak . got to go !

pluss++ : baru lepas cakap dengan meer yang dye nak datang KL bawak bini dye . kurang asam kan . saje nak buat aku jealous . 


*entah kenapa aku tengok muka ni suci semacam . maybe sebab bedak baru beli kowt*

Friday, 21 December 2012

got a mail !

asalamualaikum semua .

hye-hye . amacam hari nih ? semua sihat ? hehe . ni baru balik dari giant . beli barang sikit . ade jugak lah beli barang-barang nak balik maktab nanti . awal kan ? hehe . biasalah . tak sabar nak balik maktab nih .

oh ya . tadi angkat-angkat barang from the car . then ternampak lah surat dalam mailbox tu . pi amek punyerr lah terkejut tengok ade surat for me . surat from Yayasan Terengganu . terus teringat yang aku ade hantar borang pasal dapat 8A PMR tahun lepas . sekarang baru dapat ? nak tahu surat ape ? ja ye---->>


*tak nampak lagi tak tahulah*

agak-agak ape lah yang diberi yer . kalau duit , berapa ea? aku berharap dapat lappy . *tinggi gila angan-angan kan?* alah . berangan sikit pun takpe kan . oke lah . nak tolong mama masak . got to go ! bubye !

pluss++ : agak-agak abah nak balik kemaman ke tak ea amik hadiah tu ?


Thursday, 20 December 2012

maria elena wedding !

asalamualaikum .

yeah . baru lepas tengok kat youtube maria elena's wedding video . so awesome . they both are very cute !
nak tengok ? meh sini nak tunjuk ------->>


seriously . im so jelly ! nak kawin jugak ! *amboi gatal* oke-oke . mood gatal tetiba datang . hehe . oke lah . got to go !

pluss++ : lagi satu video diorang dok berjoget lambak . sporting weyh dorang !



kerja terbengkalai .

asalamualaikum semua ! hye-hye .

hey . cuti sekolah dah nak habis kan . haish . kalau cuti , memang sah-sah lah ade homework kan . aku ? mesti lah ade . cikgu-cikgu kat maktab kan semua berdedikasi . *kes bodek nih* hehe . oke . stop merapu .

seriously . banyak glerr  homework aku . tapi satu pun tak siap lagi . and salah satu nyerr kena buat folio . english . kena buat pasal aku . memang senang kan . tapi yer lah . kalau aku kat depan PC nih . ade internet pulak . ape lagi . nak tengok aku buat setakat mane je ? jap ea . ------>>


*click picture for a better view *

hah . tengok . setakat tu lah dari hari ahad hari tu . ni lah jadi nyerr bila aku buat kerja sambil tengok youtube . cerita korea lah . ape lagi . hah . ade lagi satu . jap ea-------------->>


*macam biasa . click gambar for a better view*

ni pulak mind map . baru sebelah mak aku . itu pun tak siap lagi . haish . entah bila lah aku nak siap kan . seminggu sebelum maktab bukak abah cakap nak balik kampung . entah jadi ke tak . hadoi .

pluss++ : petang tadi buat kuih siput dari pukul 2 petang sampai sekarang tak siap-siap lagi . susah weyh !



Wednesday, 19 December 2012

both of them are so sweet :D

asalamualaikum .

 tadi aku dok blogwalking kan . then terjumpa satu video . aku terus bukak youtube . nak tahu ape ? tengok nih ---->>


part 1/3 


part 2/3 


part 3/3 

aren't they cute right ? hehe . seriously jealous . tunggu je for there akad nikah video . tak sabar ! btw , nak tengok this video boleh pause lagu kat tepi tu dulu .

pluss++ ; for their teaser and the making of , just click http://www.youtube.com/user/CstBreed/videos .



congrates 97's :)

asalamualaikum semua .

its been so long kan i've not updated the blog .*oh my english*  okey-okey . serious susah . campu-campur je lah . oke . nampak that topic ? congrate sebab ape ea ? oke-oke . tengok ni .


yup . PMR lah . hari ni kan hari result PMR kuar . alhamdullilah . my maktab ade 75 candidate yang dapat straight A's . hehe . yang tak dapat tu . its oke . all of you had done a good job . siang malam dok PGG je kan . yerr . aku paham . dah lalui semua tu . tambahan lagi akan di lalui for next year . *boleh muntah dengan PGG je nanti* 

oke lah . now . aku nak challenge form 3 next year to get a better result . ingat tu . biar 100% straight A's . boleh buat camtue tak guys ? doakan jugak yerr kami berjaya for SPM nanti . got to go !

pluss++ : seriously im not ready to be form 5 . tak sedia lagi lah ! tak tahu lagi ape itu physics . ape itu chemistry . haih . 



yup . by hook or by crook , i will meet you , SPM .


Friday, 7 December 2012

getting my mood back .

asalamualaikum semua . hye-hye .

sorry sebab dah lama tak update . seriously not in the mood . bukan ape . aku just serabut dengan everything . ni pun nak getting my mood back . sebab-sebab nye , tak perlu lah aku cakap . tak penting pun .

hm . oke . aku bosan sebenarnye nih . tak tahu nak update ape . semalam banyak sangat aku nak cerita . hari ni dah lupa dah ape aku nak cerita . semalam ade bukak blogger nih . tangan aku dah tekan dah nak update blog nih , entah kenapa aku pi tutup balik .

oh ya . semalam aku ade download dua cerita korea kat youtube . best . ade yang aku dah tengok . nak tahu cerita ape ? jap ea ..


baby and me :)


100 days with mr arrogant :D

both cerita tu awesome !! memang aku tengok dengan mekwa dok tergelak je .  ni sekarang dok cari lagi cerita korea yang best-best kat you . any cadangan ? hehe . oke lah . aku out dulu . nak pilih gambar for print pulak . got to go !

pluss++ : nih my roommate punya pasal lah ni aku jadi minat dengan cerita korea . haih .


Saturday, 1 December 2012

suami yang awesome :)

asalamualaikum semua .

hye-hye guys . amacam ? sihat hari ini . hadoi . sumpah aku dok menguap je dari tadi . mata pun tak larat nak bukak . mana tak nye bangun pukul 9 pagi weyh . bukan ape dah lama tak bangun seawal ni . tambah lagi aku tidur pukul 3 pagi semalam sebab dok syok sangat baca novel sampai lupa pukul berapa .

haish . bengkak semacam mata nih . oh ya . berbalik pada tajuk aku for pagi nih , suami yang awesome . hehe . bukan ape . tadi dok online kat facebook then terbaca lah ade satu status salah sorang friends aku nih . memang menarik perhatian aku . jap nak copy ea .

Ciri-ciri suami Awesome, mengikut Ustaz Azhar Idrus...

1. Solat fardhu cukup 5 waktu.

2. Ada kerja gaji RM800-1500 ke atas, boleh bayar rumah sewa,
boleh beli beras, boleh isi minyak, boleh antar ke tempat keje. Nafkah zahir boleh bagi, bukan nafkah batin je tau.

3. Ada kenderaan: moto kapcai dah cantek. honda EX5 orait sangat la tu dengan 2 helmet. Basikal pun boleh, tapi penat kayuh kalau dari Bangsar ke KLIA. Sebaik-baiknya kereta, sebab nanti nak bawa isteri yang mengandung ke klinik setiap bulan.

4. Lulus ujian fardhu ‘ain sekolah rendah. Maknanya boleh mandi wajib dengan baik dan boleh ajar isteri mandi wajib dengan betul,
apatah lagi mandi-mandi yang lain.

5. Boleh baca al-Quran dan boleh mengajar al-Quran walaupun setakat “Alif Ba’ Ta’” sampai Surah “Iqra’ Bismirabbikallazi Khalaq.”

6. Jenis lurus, baik & hati baik, tak menipu. Tadelah sampai menipu kata nak pergi Mydin tapi pergi mengorat jiran taman sebelah.

7. Dia paham kamu, kamu paham dia. Paham jiwo gitu. Serasi bersama. Berbeza tapi boleh masuk.

8. Gedik joget-joget pun depan bini dan anak-anak je. Depan orang lain sopan santun gitu.

9. Jenis tak cemburu buta sangat. Cemburu macamni ok, “Ehemm..ramainya kawan laki kat opis.. Jangan sampai lupa abang
taw..”

10. Belajar takat PMR je pun takpe, janji cara dia fikir tu matang dari yang belajar PhD.

11. Kalau dia jenis diam tak delah sampai orang kata tak bergaul dengan manusia lain. Kalau dia banyak bercakap pun tadelah sampai dia mengata-ngata orang lain.

12. Malas juga ke masjid, tapi dia pergi gak dalam sehari tu 2 kali sekurang-kurangnya Maghrib danIsyak.

13. Walaupun tak kerap ke kuliah agama, tapi bila tengok Youtube Ustaz Azhar Idrus ngajar tu sampai terlupa nak tengok bola. Jika da kuliah di masjid muka dialah ada di antara orang-orang kampung.

14. Boleh susah senang bersama. Kalau isteri nangis, dia tolong riba isteri dan tenangkan. Kalau isteri sakit, dia tolong jaga dari malam sampai pagi.

15. Jenis senyum sokmo.

16. Tak tengok sangat awek cuns, duk tengok bini dia je walaupn bini dia tak cuns (Tak cun tak pe, boleh tutup lampu)

( dipetik dari koleksi ceramah Ustaz Azhar Idrus )

pluss++ : i hope all the ciri-ciri ade in youself syg :')