Sunday, 10 June 2012

it is the end !

asalamualaikum semua . hm . seriously . sedih gila woi ! esok dah nak balik maktab ! haih . kejap je kan cuti dua minggu ni habis . bila dipikir kan balik kan , ape je yang aku buat sepanjang cuti ni . minggu pertama , balik kampung . kenduri segala kat johor . minggu kedua , duduk rumah jewp . pergi pasar malam . tu je lah .

homework satu pown tak sentuh woi ! sumpah nekad aku ni kan . memang cuti habis ah aku cakap . ni tengok ah malam esok memang tak tido aku rase try siap kan homework tu . oke lah . aku takleh nak post panjang-panjang kali ni . baju tak kemas lagi . pegi esok bas kul 9 pagi weyh ! dah lah kene naik kat pekeliling . hadoi .

oke lah . aku out dulu oke ! bila aku berkesempatan or aku cilokk sape-sape punyerr lappy kat maktab nanti , aku update lah post lagi yerr . out dulu ! selamat kembali ke sekolah semua !

pluss++ : sangat lah tak sabar nak jalan-jalan kat kuantan petang esok !



Saturday, 9 June 2012

enganged !


itu la acik and his fiance (ntah betul ke tak eja) oke tunang . hadoii . susah betul . hah ! comey kan ? amacam ? ade macam aku sket kan ? tak caye ? tengok lah pipi tu . gebu jew . hehe . oke-oke . sumpah aku jealous . yerlah . orang yang aku tolak dah bertunang weyh ! sape tak jealous !

pluss++ : bila lah turn aku plak kawin eah ? :)

Friday, 8 June 2012

surat cinta dari maktab !

asalamualaikum dan salam sejahtera . banjir kilat yang berlaku kira-kira sejam yang lepas sudah diketahui punca nye oleh pihak berkuasa . ini adalah berpunca daripada salah seorang pelajar MRSM kuantan yang baru menerima SURAT CINTA DARI MAKTAB . ini menyebabkan pelajar tersebut meraung dan air matanya melimpah-limpah selepas membaca surat tersebut .

surat tersebut adalah seperti berikut : ------->>


ouh . maaf . tersalah siar yerr . sekejap . terdapat masalah teknikal sedikit . inilah surat berikut :-------->>

uploading 
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
50%
.
.
.
.
.
.
97%
.
.
.
.
.
.
99%
.
.
.
.
.


(tekan untuk lihat dengan lebih jelas)

menurut kata ayah kepada peljar ini . dengan mendapat surat ini dan setelah melihat isi nya , pelajar ini hanya layak untuk menjadi seorang GURU ! bukan DOKTOR  seperti yang diimpikan . diharap kan pelajar tersebut banyak bersabar dan teruskan usaha untuk lebih berjaya di masa hadapan .

sekian sahaja berita utama untuk hari ini , asalamualaikum dan salam 1 malaysia .

nota tambahan : berita cuaca sila ke SINI dan tengok sendiri ade hujan ke tak yerr . selamat malam .

he is going to penang !

hye-hye semua . hm . hari ni actually aku tak brape nak happy lah . yerlah . my syg dah nak pergi penang . dye kena buat practical pulak . seriously . aku sangat tak suka bila dye balikk penang . hm . ntah lah . (jealous lah tu) maybe that is one of the factor . ane more thing , aku akan berada lagi jauh dari dye . walau aku ni jarang jumpa dye , tapi bila dye berada kat satu kawasan dengan aku pown , aku happy . sebab aku tahu he just around me . (dengan harapan dapat terserempak) tak caye ? meh sini aku bagi bukti eah ---->>


penang - kuala lumpur  (329km -mengikut google map)

tapi kalu dye balik kajang and aku kat batu caves , dekat je kot . tak caye ? meh sini nak bagi bukti lagi ---->>


kajang-batu caves (36.4km je weyh! )

dekat je kan ! kalu pergi tak sampai 1 jam pown . hm . sangat lah tak suka bila dye berjauhan . and hari ahad ni , aku dengan dye akan lagi jauh . nak tahu kenapa ? aku balik maktab lah ! kuantan  tu !! meh sini nak tunjuk sikit jarak kuantan and penang. ----->>


kuantan - penang (571 km kalu lalu LPT and PLUS ) 

tengok ! makin jauh kan ! bertambah lagi 242km weyh ! hm . seriously nak nangess bila tengok semua ni . tak nak lah duduk jauh-jauh sayang oii ! haish . tolong lah . saya nak kahwin cepat-cepat !

pluss++ : bukak skolah ni , i'm defenitely makin sibuk !! (tak suka .. !!)



Wednesday, 6 June 2012

dah dua tahun lah !

asalamualaikum semua . hye-hye . hari ni kan , aku happy sangat . (walau mata bengkak sikit ) sebab tido lambat sambil nangess semalam ah ni . nak tahu sebab ape aku nangess ? hehe . tak leh cakap . (bahaya lah) my syg je yang tahu kenapa . oke lah . nampak tajuk kat atas tu ? (ape yang dua tahun? ) ini lah yang dua tahun !! ------->>


hafiz = hafizul a.k.a my syg  , amira = aku a.k.a budak comey (perasan cket )

hehe . hah . sekarang dah tahu kan ape yang dua tahun tu . kami lah . dah dua tahun together-gether . seriously . aku tak sangka langsung yang kami akan selama ini . biasa lah . before aku kenal dye , memang aku main-main betul kalu bab couple ni . lepas kenal dye , and tahu dye ni macam mana , sumpah taknak pikir orang lain dah . dye sorang pon dah cukup . aku sayang sangat-sangat my bucuk ni . hehe . nak tengok tak dye wish ape kat aku semalam .  hehe . malu lah . ------->>


sorry lerr ade kesalahan grammar sikit .

seriously . dapat je message ni , keluar lah sikit air mata tu . tapi cover eah . (mama ade kat sebelah ) hehe . sumpah . memang aku janji pada diri aku ni , aku akan sayang MOHAMMAD HAFIZUL sampai aku mati . thanks abg for love me and show me what is the love actually . (aku pown tak brape sure  grammar ni ) hehe . oke lah . and now , we just hoping that we will be together till Jannah . InsyaAllah . 


tak sabar nak tukar gambar ni jadi gambar kawin kita  .

pluss++ :  syg set dalam fon taw yang  6 of june 2016 , kita kahwin . (gataii)


(hasil tido lambat semalam) kalu abg nak datang amekk kat rumah , boleh lerr :)


Tuesday, 5 June 2012

happy birthday abang 'akashah !

hye-hye sume . hari ni birthday abg 'akashah ! (bukan dah lepas ke?) yup memang dah lepas kalu ikut gregorian calendar . kalu ikot kalendar hijrah , today is hi birthday ! lepas maghrib ni tak lah . hehe . tadi dye mintak cake . aku cakap jap aku nak post . post kat blog lah ! hehe . nak tengok kek yang aku buat ? jap ea .---->>


ade strawberry lagi .


yummy !

hah ! pilih abg nak mane satu . hehe . oke lah . sedikit ucapan buat abang adik yang di sayangi ni , semoga panjang umur , di murah kan rezeki , dicepatkan jodoh nye , and tak lupa , diberkati oleh ALLAH S.W.T sentiasa . happy-happy always ! jangan lupakan adik oke !

pluss++ : sorry tak dapat bagi cake betul :)

My Fair Lady - Loverly


hye-hye . hah .nak tahu nape tetiba aku letak video ni ? meh sini nak cterr . cterr MY FAIR LADY ni lah yang aku akan buat drama nanti . hehehe . dah jadi actress dah sekarang aku ni . tak caya ? nanti aku letak piala n sijil yang aku dapat . hehe . my fair lady ni cterr musical . tak sure lagi director kteorg nak buat macam mana nanti . ni adalah salah satu lagu yang aku suka dalam banyak-banyak lagu dalam cterr tu . nak tahu lagu laen , cari lah dalam youtube . oke lah . aku out dulu . nanti aku cterr lagi ea .

pluss++ : drama yang membuatkan aku menang best actress tu ialah drama ALICE IN WONDERLAND . aku jadi ALICE lah !

pantai batu buruk awesome !

selamat pagi semua . hari ni , aku nak kongsi dengan korang about my vacation at terengganu . tak banyak lah gambar . (malas nak pegang camera) banyak amikk gambar kat pantai batu buruk tu jewp . jap ea aku nak upload . -------->>


excited pegang kuda :)


bella geram nak mandi .


pia macam tak pernah jumpa pasir .


cantik an layang-layang ni .


mama n abah dok sweet-sweet .


mekwa mengenang cinta lalu .


melepas kan penat . haih .


angin kuat glerr siot . (acik kol  mase tu . cakap dye tunang )



ade kereta kuda you .


lihat lah pantai ini . penuh sampah je . haish . malu weyh !

hehe . amacam ? sory lah gambar sikit je . folder gambar tu hilang . aku amikk gambar ni pown dalam my FB . itu yang sikit je tu . oke lah . nak breakfast jap eah . bubye .

pluss++ : holiday assignment tak buat satu pown kowt ! 

Monday, 4 June 2012

oh my !

hye-hye . selamat tengah hari semua . sihat ? hehe . lambat betul aku bangun hari ni . yerlah . semalam tido kul 1.30 A.M kowt . bangun-bangun , berat je kepala . turun , makan nasi . (breakfast  pluss lunch ) hehe . oke-oke . topic for today is ACCIDENT ! haish . sape pulak yang accident kan . hmm . sape lagi . my syg lah ! nak tengok rupa dye lepas accident tak ? takde lah jadi pape kat muka . (kalu tak habis hiang kehenseman tu ) bahu dye jew yang tersalah sikit . ntah lah . dye cakap , doktor cakap yang dye punyerr ligament kat joint kat bahu tu terkoyak sikit . jap ea . nak upload gambar dye . ---------->>>


(rambut pacak tu mesti ade )

amacam ? dah gaya tangan patah ann . haish . tu lah . nak jadi superman lagi . sape suruh . boleh pulak pergi langgar divider . haish . teringat kat siapa lah tu kan ? hehe . oke lah . aku nak upload sumthing dalam aku punyerr facebook jap . jap agi aku cterr yerr . bubye .

pluss++ : habis terkoyak kasut futsal dye tu taw mase accident tu . nak tengok ? jap ea . ----->>


seluar tu pown terkoyak sekali .


selamat bertunang acik .

asalamuaalaikum semua . haish . engok jam dah pukul 12.43 A.M. tapi aku still depan PC . hehe . tak ngantok lah . makan nasi arab kowt malam ni . awesome ! nanti aku upload gambar-gambar tu esok yerr . malam ni , ade story yang lagi hot . nak tahu ape ? meh sini nak cterr . before tu , aku nak tunjuk something . jap . ----->>


tak sure ni ke tunang dye .

oke-oke . sape plak acik ni di hati aku ? (ceh.. ) hehe . oke-oke . meh sini nak cterr sket . dye ni act cousin atyn . dye pernah cakap yang dye suka aku . aku layan dye . (i mean , text lah dye bila aku rasa nak an ) lagipown , masa tu , my syg kadang-kadang sangat lah busy sampai aku pown di lupakan . (kadang-kadang) tapi hati aku still pada my syg oke ! pastu , bila dye cakap dye suka aku tu , aku tak bagi jawapan pown kat dye . tergantung cumtue je . then tetibe aku senyap je . kadang-kadang , bila dye text or call , aku buat tak layan (biasalah aku kalau my syg ade memang aku tak layan sesape orang laen pown , takde mood) 

pastu , hari tu , tetiba atyn cakap yang aku tahu tak dye ni nak bertunang . terkejut aku . ceh . hari tu bukan main lagi . dah lah dah jumpa orang lain tak cakap kat aku . sekurang-kurang nyerr cakap lah . aku bukan ape , aku ni jenis tak suka memutuskan sesuatu hubungan kalu dah clash dengan pakwe tu . (i mean , still berkawan lah) tengok saje hafizul farhan . still contact lagi . habiss awek dye , dye cterr kat aku . 

 oke lah . alang-alang dah buat entry ni , aku nak wish lah pada acik , semoga berbahagia , and semoga jodoh ini berkekalan hingga ke syurga . and satu lagi , jangan lupa lah dekat mira ni . nak kawin tu jemput-jemput lah . jangan main senyap jewp . insyaallah  mira kawin , mira jemput lah acik . hehe . oke lah . aku out dulu oke . bubye !

pluss++ : my syg accident . ligament kat bahu terkoyak sikit . hadoi . makan ubat taw syg ! :)

Saturday, 2 June 2012

asalamualaikum guyz !

hye-hye sume . argh ! akhir nye dapat pown jejak kaki ke rumah ! home sweet home . haish . bukan ape . lepas balik dari maktab hari sabtu hari tu , straight p jertih , besut . kat besut sempat lah jalan-jalan kat wakaf che yeh . then lepas bosan kat jertih , p kemaman pulak . sempat jugak lah jalan-jalan kat bandar chukai tu . jalan kaki weyh dengan my mum n mekwa . sumpah awesome .

disebabkan aku balik straight dari maktab , so , memang tak bawak balik baju kurung lah untuk p kenduri kat johor . ape lagi , dapat baju kurung satu . hahaha . mama belanja . (pink lagi you ) hehe . then hari ni , pagi-pagi lagi dah bertolak ke batu pahat . ade kenduri kawin cousin abah . oke lah . pengantin pown dua-dua comey . pastu straight balekk KL dari batu pahat . sampai kul 7 petang tadi . ni penat lagi taw . hm .

balekk-balekk , dapat berita yang kurang menyenangkan . my syg accident . hm . sumpah risau . dah lah call dari pagi tak angkat-angkat . text pown tak balas .nasib baik dye oke . hm . oke ape . bahu takleh gerak jugak lah . ni baru nak pergi klinik . ape lah . cumne lah boleh p langgar divider tu . oke lah . aku out dulu ea . nak rehat . serious badan penat glerr . bubye :)

pluss++ : doakan my syg oke yerr .