Wednesday, 26 March 2014

kerja gila nama nya .

assalamualaikum semua .

hey . aku buat kerja gila lagi . nak tahu tak ? hm . macam mana nak cakap ea . hm . aku kan dah buat wechat baru . post aku yang before this taknak layan langsung MEYY kan . hm . and guess what , aku pi add dye kat wechat baru aku . yer . aku tahu . mungkin orang yang dah baca post aku yang sebelum ni cakap aku bodoh , tak serik , gila . 

but , who cares ! hmm . yerr . aku degil . taknak dengar cakap orang . tapi nak buat macam mana ? aku takleh tahan perasaan curious aku ni ! takleh ! like I said before , aku tak percaya . and aku nak tahu sume nya sendiri . serious talk . mysyg tahu pasal ni , mati aku . 

yup . dye tak tahu yang aku add balik MEYY . ish . sorry awak . okay . out dulu . nak cakap tu je . adios !

pluss++ : mimpi mysyg p jumpa abah kat pejabat abah . 


to myself : stay strong . yes . you can ! :')

Tuesday, 25 March 2014

inginkan ketenangan .

assalamualaikum semua .

aku tak tahu nak mula macam mana . hm . sebenarnya aku dah luah apa yang aku rasa pada MEYY . nak kata aku maki tidak lah sampai begitu sekali . tapi ya . agak kurang ajar . aku dah penat nak tengok dia sengaja up moment macam-macam . kutuk aku lagi . cakap rindu kat mysyg . sakit nak menahan ni . sebab tu aku amik keputusan nak luah jugak . 

boleh tahan panjang gak ah karangan tu . mysyg ? hm . entah lah . kadang tu aku rasa pelik . tak percaya . entah . aku rasa dia pun menyimpan perasaan sayang pada MEYY . bila aku perhati kan cara dia . hm . tapi aku taknak pikir pasal tu and aku takkan pernah tanya . menambahkan lagi sakit dalam hati ni . 

lepas aku luah pada MEYY , aku terus log out wechat tu and buat wechat baru . aku malas nak pikir dah . biarkan dia . tapi jujur aku cakap , aku masih tak percaya kan MEYY . dan mysyg . hm . aku takut . aku tahu . kadang tu aku rasa aku ni melebih pulak jealous nya . hm . aku tak tahu lagi macam mana nak tahan perasaan ni . aku cuba buang perasaan jealous yang terlebih ni . tapi susah .

aku taknak kehilangan dia . jujur aku cakap . aku tak sanggup . hm . geram nak luah kat abah and mama yang aku taknak belajar dah . aku nak kawin . tapi aku tahu . itu just tindakan paling bodoh kalau aku buat . hm . 

maaf . jangan kacau hidup aku lagi . berikan aku ketenangan . masa depan ? biar Allah s.w.t yang tentu kan . tapi aku harap . tiada lagi perempuan lain yang muncul . aku tak tahu aku boleh sekuat ini atau tidak . 

terima kasih mayzatul zafirah for a great memories . aku takkan pernah lupakan kau . sampai aku mati . 

pluss++ : still confused dengan course yang nak diambil .


saya pegang janji awak . #mysyg


Monday, 24 March 2014

ES PII EMM .

assalamualaikum semua . 

dok asyik update pasal cinta je sampai lupa nak cakap pasal result SPM aku kan . yerlah . hari ni dah 24 haribulan kowt . keluar result 20 haribulan . itu lah . sebokk dok layan masalah yang tak penting pun kan .

oh ya . aku takde masa act , nak pi maktab masa orang lain amek result . aku tak pergi pun . siap pagi tu aku ade kelas memandu lagi . haih . orang lain berdebar nak amik result , aku dok berdebar nak bawak kereta atas jalan yang penuh dengan lori-lori . pluss , abah memang tak dapat pergi sebab hari sabtu tu dah nak balik kemaman . 

so , hari sabtu balik kemaman and hari isnin masa on the way nak balik KL tu , singgah lah kuantan terus amik slip result tu . haa . nak tengok tak result aku ? meh sini nak tunjuk . jangan gelak dah ah . aku sepakk karang . 


click picture for a better view

teruk kan ? haih . frust tu memang ade . tapi nak buat macam mana . memang aku main-main kot masa exam hari tu . seriously . main-main gila . kadang tu aku tidur sampai 2-3 pagi . bukan study . tengok RUNNING MAN . nampak tak kat situ . so , bila aku pikir kan effort aku dengan hasil yang aku dapat ni , memang patut pun . tapi serious . aku pelik . aku tengok orang yang berusaha gila-gila dari aku boleh lagi rendah dari aku . bukan nak perlekehkan or ape . its  just . yerlah . Allah still nak tolong aku . 

oh ya . about the result , abah cakap result aku tu layak jadi cikgu bahasa melayu je . yer lah . yang A+ nye BM je weyh . adoi . nak buat macam mana ni . tapi kan . yang lawak nya , aku punya chemistry D ! sebab ape lawak ? sebab sekarang aku amik course CHEMICAL ENGINEERING ! nampak tak kat situ ? 

kadang terpikir aku ni betul ke nak amik course ni ? boleh ke aku ikut ? tapi bila pikir kalu aku keluar dari MICET tu , mesti susah an aku nak masuk ke universiti lain dengan result macam tu . haih . pening ah . 

okay . yang tu kita bincang lain kali ea . meh nak tunjuk beberapa gambar yang aku sempat snap masa kat maktab tadi . tak banyak pun sebab abah rushing nak balik KL . 



bukit pelindung 


dewan ilmu


depan pejabat


the foyer 


taman nurani 

maaf . banyak tu je gambar yang aku sempat snap . sebak kot nak keluar dari pagar maktab tadi . yerlah . kat maktab ni lah aku membesar . kenal erti persahabatan , erti cinta , erti kehidupan . sedih . nak mengalir air mata tadi , tapi tak sempat . abah dah membebel pasal result . adoi . nak layan jiwang sikit tak boleh . 

okayy lah . lain kali pulak aku sambung ea . out dulu . adios !

pluss++ : tukar URL . malas nak serabut kan lagi hidup ni . 


saya tahu saya cun :D



Friday, 21 March 2014

closure :)

assalamualaikum semua .

alhamdulillah . aku rasa semua dah selesai . hari ni hari ke-14 , dan ya . dia lepaskan mysyg . aku sangat penat . yerlah . penat di maki , penat di herdik , diperli . aku tak cukup kuat nak menahan semua tu . tapi takpe . aku tahan selagi mampu dan sekarang , semua selesai .

yer . aku tahu . aku tak kahwin lagi dengan mysyg tapi aku dengan dia hampir 4 tahun . dia tengok aku membesar , dia kenal perangai aku even dia tahu ape yang aku suka dan tak suka . sayang kalau hubungan ni musnah macam tu je . sebab tu aku cuba pertahan kan walau aku kena maki . aku tak kesah . aku sayang dia , aku sayang family dia . 

MEYY ade suruh kawan dia add aku . even kakak dia pun add aku . ape motif ? aku tak tahu . jujur aku cakap , aku memang taknak ade ape hubungan pun dengan kau lagi . tapi aku takot . sebab aku tahu kau masih ade simpan perasaan kat mysyg kan ? maaf . aku cemburu . terlalu cemburu . 

aku harap kau jumpa lelaki yang lebih baik . terima kasih sebab bagi aku pengalaman ni . memang aku takkan lupa sampai aku mati . 


only you :')

pluss++ :  hanya dia , dalam hati aku :)


Monday, 17 March 2014

Hari ke sepuluh .

assalamualaikum semua .

hari ini dah hari kesepuluh MH370 hilang . tapi itu bukan topik aku yang sebenarnya . cerita pasal MH370 dah banyak dah blogger-blogger dok update . macam-macam version ade . maaf . aku tak berminat nak menjadikan post aku sebagai post yang membuat spekulasi mengarut . aku tak belajar course aviation .

oh ya . pasal tajuk aku tu . pada hari malaysia dikejutkan dengan kehilangan MH370 , aku pulak dikejutkan dengan berita lain . bukan lah berita kematian or ape . tapi tetap memberi kesan pada hati aku sampai hari ni.

sakit . sangat sakit . di saat aku nak bahagia dengan mysyg , pasti ade je dugaan yang datang . aku tak tahu ape salah aku . ape yang aku buat sebelum ni . di saat aku nak belajar setia , mesti ade yang menduga . kadang-kadang aku terpikir . betul ke dia ni jodoh aku ? aku betul-betul nak kawin dengan dia ke ?

bila ade seorang perempuan merayu kat seorang perempuan untuk lepas kan  lelaki yang dia sayang , mesti tak sangup kan . sakit sangat rasanya . aku tak sanggup . aku tak sekuat tu . aku tak mampu .

yer . aku sayang dia . sangat sayang . aku takut kehilangan dia . sebab dia aku berubah . sebab dia aku belajar setia . plus , aku dah kenal family dia . bukan kenal . rapat . aku dah mula sayang family dia . sampai kadang tu aku rasa aku sangup buat ape saja demi family dia .

kepada insan yang bernama wanita . tolong lah . masih ade ramai lagi kat luar . kenapa perlu nak rosakkan kebahagiaan orang lain . macam mana kalau benda ni jadi dekat kau balik . tak kau yang kena , anak kau yang kena . sakit awak . sakit sangat .

kepada mysyg , thank you sebab pilih saya . even dia still taknak lepaskan awak , takpe . saya sabar . awak tahu ape yang awak nak buat . saya tunggu . saya taknak sebab dugaan kecil ni, hubungan kita yang hampir 4 tahun musnah macam tu je .

kepada family awak , thank you sebab sokong mira . thank you sebab sudi terima mira seadanya . in syaa Allah mira akan cuba sebaik yang mungkin untuk jadi yang terbaik untuk semua .

okay la . dah panjang dah post aku kali ni . nanti sambung pulak . saya sayang awak . jangan pernah lupa tu .

pluss++ : hari ni my birthday . thank you kepada semua yang wish :')



because i love you :')


thank you .