Monday, 19 March 2012

sayang , this is for you .

TERUKIR DI BINTANG - YUNA 
Jika engkau minta intan permata
Tak mungkin ku mampu
Tapi sayangkan ku capai bintang
Dari langit untukmu
Jika engkau minta satu dunia
Akan aku coba
Ku hanya mampu jadi milikmu
Pastikan kau bahagia
Hati ini bukan milik ku lagi
Seribu tahun pun akan ku nanti
Kan kamu
Sayangku jangan kau persoalkan
Siapa dihatiku
Terukir di bintang
Tak mungkin hilang cintaku padamu
Hati ini bukan milik ku lagi
Seribu tahun pun akan ku nanti
Kan kamu
Sayangku jangan kau persoalkan
Siapa dihatiku
Terukir di bintang
Tak mungkin hilang cintaku padamu
Sayangku jangan kau persoalkan
Siapa dihatiku
Terukir di bintang
Tak mungkin hilang cintaku padamu
Terukir di bintang
Tak mungkin hilang cintaku padamu

Friday, 16 March 2012

surprise fo myself :D

hah . nak tahu surprise ape ? jeng . jeng .  jeng . hehe . *saje buat suspen sikit*  jap nak upload --------->>


hah . ce teka ape ape ade dalam tu . hehe . sebelum tu , meh aku citer sumthing lu . tengah buat kek karamel ni . tetiba maksu datang . bawak kotak secret recipe tu . *seriously . dalam fikiran aku tak terpikr tu aku punye* . (lupe birthday act . ) tetiba maksu cakap happy birthday kat aku . hehe . *dalam hati , tu aku punyerr lah tu* hehehe . nak tengok cake ape ? jap ea . UPLOADING---------------->>


*cake carrot taw*

hah ! tengok . ade nama saya lagi . jangan jelous you . yummy . my favourite . hehe . tak makan lagi act . nak sambut esok kat umah maktok . birthday aku act esok . bukan hari ni . tapi dah ade dua tiga orang yang dah wish . and antara yang paling awal ialah SYAHIRAH MAZLAN . btw , thanks yerr ira . nak tengok ? jap ea .......


pluss++ : out dulu . berkemas nak balik kemaman esok . my syg balik penang dah . 

resepi : kek karamel pelangi


Bahan-bahan
Loyang saiz 7x7 

(A) - Bahagian Gula Hangus
2 sudu besar gula (utk bt gula hangus)
*tabur gula dlm loyang n msk ats api perlahan..biar gula hancur n wrna tukar jd perang) biarkan dia sejuk after dah perang.


(B) - Bahagian Atas (Karamel)
1/2 tin susu cair FN...(blh tmbah klu nk karamel tebal ckit)
70gm gula kastor

1/2 sudu teh esen vanila
3 bj kuning telur...(klu tmbah susu cair kena tmbah gak kuning telur)


(C) - Lapisan Kek
140gm tepung gandum
70gm gula kastor
3 bj kuning telur
135ml air biasa
1 sudu teh baking powder (guna sudu KFC)
45ml minyak msk (kita guna minyak mazola)


(D) - Cara Buat Merinque
6 biji putih telur
70gm gula kastor
1 sudu teh krim of tartar (guna sudu KFC)


Cara membuatnya:
1. Kacau semua bhn (B) perlahan2...jgn bg berbuih2...nti x jd karamelnye...
2. masukkan (B) td dlm loyang gula hangus tadi.
3. pukul bahan (C) 
4. pukul sampai bhn (D) smpai jd kembang n bila kita angkat letak atas kepala pun dia x jatuh...hehe..
5. campurkan adunan (C) + (D) dan gaul ngan senduk hingga sebati..
6. bahgikan kpd beberapa bhgian n tak warna n paste klu nk..
7. masukkan kedlm loyang yg td..
8. Bakar cara double boiling - selama 1jam suhu 160-180C
9. Bila msk angkat n rest 10 minit br t'balik kan kek yg dibakar tadi...
10.Masukkan dlm peti sejuk 1jam n lepas 2 mkn sejuk2...sedap...tahan dlm peti ais 5 hari tau....2 pun klu x abih d'makan... 



*kek yang aku buat tadi*

pluss++ : geram sebab yang pelangi tu tak menjadi . *frust glerr*

saya nak nikah jugak boleh ?


pluss++ : sayang dah bace ann . so , ape lagi . jom kawin :)

Thursday, 15 March 2012

hey you !


seriously ! 

pluss++ : i'm crying when i think of you sayang . *miss you badly* 

tumblr-ING !

what a great movie :)


I smile when my friends ask about this movie . hehehe . sebab ? orang tu jew yang tahu :)

pluss++ : yang pasti , this movie is awesome !

akibat kebosanan :)

aku ade ubah something dalam my blog . nak tahu aku ubah ape ? jap-jap . UPLOADING----------->>


*yang ade arrow tu lah*


*gambar pown dah lain*

and aku pown kembali bukak twitter and tumblr . meh aku upload ape yang aku buat ea :)


*tumblr saya*


*twitter saya*

pluss++ : formspring tu macam mane ? *nak try buat lah*

Wednesday, 14 March 2012

suzuran's movie .



pluss++ : salah satu talent yang ade pada pelajar MRSM Kuantan . watch more in YouTube :)

menangis . meratap . me....


dah tgk gmbr tu ? tu lah keadaan aku sekarang . really-really speechless . aku tak tegur dengan sume orang dalam umah ni . sebab  ape ? meh sini nk cterr . 

hari ni act nuha and dak-dak laen kuar . p KLCC . hm . aku pown nak ikot lah . tapi tahu ann bapak aku tu cumne . too protect his daughter . aku tak dapat lah keluar . punya lah pujuk my mom . tapi my mum tak nak masok campor . oke fine . aku masuk bilik , pejam mata rapat-rapat . suddenly . i'm crying . yeah . i'm crying till i sleep . bangun pagi , solat subuh , dah takleh tido after subuh . then atyn tetiba text . 

" (panggilan manja) , pape text aku ea." - atyn 

mengalir lah lagi air mata aku . hm . yerlah . act , aku dah janji nak naik LRT dengan atyn hari ni (kalu jadi pergi) . hmm . memang aku baring jew atas katil sampai kul 9 . then mandi , turun jap . pastu naik balikk and sambung tido . pastu mama ade panggil . ajak pegi pasar minggu . malas aku pegi . naik balik bilik and sambung tido . kul 1.30 terkejut sebab ade orang kol . rupa-rupanya mama . tanye aku dah makan belom . buat ape . dye kat kedai che ngah . lepas letak fon , turun bawah . online . baca atyn punyerr blog , nangis plak . hmm . seriously . mata dah bengkak glerr dah ni . 

oke lah . aku nak out dulu . nak naik bilik . malas nak makan . bubye . 

pluss++ : hope my friends enjoy kat KLCC tu . 

Tuesday, 13 March 2012

perkhemahan .

hye-hye sume .

 oke . todays topic is camping . hmm . bukan ape . aku cterr pasal hari ni sebab aku ternampak surat kebenaran ibu bapa yang abah kene sign untuk perkhemahan kadet polis . aku suka khemah-khemah ni . tapi masalah nye skrg , aku tak ready lagi weyh ! dalam mood belajar lagi taw . malas lagi nak sertai outdoor activity .

and aku sertai satu acara yang mana seumur hidup aku tak pernah nak sertai tahu tak . nak tahu ape ? 

MENEMBAK !!

ngee~ . sumpah menakut kan . mase pergi taklimat hari tu pown . haish . seram sejuk . bukan guna pistol biasa . M16 weyh !! nak tahu rupa dye cumne ? meh nak upload . --------->>>

hah ! amekk kau ! ingat ringan kew ? berat weyh ! 2kg tuh ! (dengar cum ringan ann) kalu berat mse menembak laen plak . bley patah bahu tu ! haish . menakutkan betul . oke lah . out dulu . nak makan ice cream . mama baru balekk dari ice room .


*cik lin suh hafal lagu ni. haish . *


pluss++ : mse latihan kawad kene denda habess-habess .

special for the boys :)

guys . take note please . and remeber always .
  • Jangan pikat wanita kalau anda tak bersedia cintakan dia.
  • Jangan buat wanita tu jatuh cinta kalau anda tak cintakan dia.
  • Jangan memberi wanita harapan kalau anda tak pasti
  • Jangan sakitkan hati wanita kalau anda tiada niat untuknya.
  • Jangan mainkan perasaan wanita kalau anda tiada perasaan untuknya.
  • HARAM jika jadikan wanita kekasih tetapi tiada niat untuk nikahinya.


pluss++ : please love the girl honestly , guys . its hurt when knowing that u just playing with the girl .

Sunday, 11 March 2012

miss you . love you .


MISS YOU BADLY , SYG :'(


bila gadis-gadis ayu buat kuih puteri ayu .


sepatut nya warna hijau jew puteri ayu ni . tapi biasa lah bila amira najwa + amira syuhada masuk dapur  , memang akan jadi lah warna-warni seperti hidup kami ni . hahaha !

pluss++ : sorry gambar tak berapa cantik . DSLR takde battery . guna fon mama jew . 

wish gift for my birthday !

(nak yang warna pink taw !)

pluss++ : anybody ! sape yang bley tolong belikan ? mama ! nak ni satu ! 


resipi : salad epal

 salad epal :)


 Bahan-bahannya 1 biji epal merah - dipotong dadu
1 biji epal hijau - dipotong dadu
1 biji jus lemon
150 gm isi ayam - direbus
150 gm mayonis
100 gm lobak merah - dipotong dadu
100 gm seleri - dipotong dadu
40 gm bawang besar - dipotong dadu
Sedikit daun bawang
Sedikit daun parsley
Sedikit buah tomato | dihiris
Garam dan gula secukup rasa




Cara Membuat :
  1. Masukkan semua bahan-bahan di dalam mangkuk dan kacau hingga sebati
  2. Masukkan garam dan gula secukup rasa.
  3. Hiaskan dengan daun parsli, daun bawang dan buah tomato
pluss++ : senang jew nk buat ni taw . try it !

Saturday, 10 March 2012

macam tutt jew !

baring-baring atas katil .
*teett ! (one message received)

#security code . access .

= hye . ni amira syuhada ke?

#reply .

=hye jugak . yup . umm . ni sape ea ?

*amekk novel bace . teett! (one message received)

= hang couple dengan hafizul ke?

#reply . dalam keadaan confuse . (muka dah berkerut)

= yes .tp sape ni ? bley saya tahu dapat mane no saya ?

*letak fon . fikir sape lah yang hantar . teett ! (one message received)

= hang boleh tolong lupa kan hafizul tak ? aku tak suka lah hang couple dengan dye .
   hang sedar tak hang tu sapa ? FYI , dye tu pakwe aku and i'm one and only his
   lover . harap hang paham tu betul-betul yer !

#what the ?!! reply .

=urm . maaf lah . saya tak tahu pown , btw , mane awk tahu yang sy kapel dgn dye ?
  lagi satu , dye betul-betul syg awak kew ?

*lempar fon . teett! (one message received)

= l****u ah hang ni ! ape ? hang ingat hang tu baguih sangat lah ?!! hang tu budak skolah lagi ?!
   jangan nak biadap dengan aku boleh tak ?!! aku tak kira ? yang penting , hang kne lupe kan
   hafizul tu . lepas tu , hang nak mati ka , pi lantak hang lah p****** !!

#&*^%$* !! reply . (air mata hampir keluar)

= l****u ? ape tu ? aku tahu lah aku ni budak skolah lagi . aku sedar diri aku sapa .
   tp aku bukan lah budak tadika yang baru blajar membaca . beragak ah sikit nk maki
   aku pown .

*ambik bantal . tutup muka . nangess . tett !! (one message received)

= heh p****** m****** ! hang jangan nak kurang ajar dengan aku lah ! walau ape pon , aku
   nk hang putus jugak dengan fizul tu malam ni jugak . dye tu aku punya ! paham b**** !

#reply. air mata dah basah an fon .

= fine ! kalu ko nak sangat hafizul tu , amekk lah ! aku akan lupe kan dye ! aku harap korang berbahagia .

* lepar fon jauh-jauh .

pluss++ : act , banyak lagi message aku dgn b***** ni . tapi ni jew lah yang aku bg bt tatapan umum . yang laen-laen tak berapa sesuai . 18SG .

(walau luaran nampak cool . suara pown boleh gelak-gelak , tp aku tetap sorang pompuan yang lembut hati nya . sakit woii kene sound gitu !)

lama menghilang .

hye-hye guys . ampun dan maaf dipinta . dah lama aku tinggal kan blogger ni . maklumlah . pelajar MRSM . sangat lah busy dengan aktiviti , assignment dan macam-macam lagi . *hiperbola jew* haha ! oke-oke . back to the story . sekarang nak cterr pasal ape yang berlaku sepanjang ketidak hadiran aku dalam blog ni .

budak baru :)


oke . semua sudah sedia maklum yang aku sekarang dah upper form ! so , dalam sistem MRSM , kena daftar balik . kira aku ni pelajar baru balik lah kat MRSM kuantan tu . jadi , ade jugak lah beberapa orang budak scion zealous yang pindah dari kuantan ni . seperti peribahasa melayu , patah tumbuh , hilang berganti . jadi , budak baru masuk lah menggantikan budak yang keluar . memang hari first budak2 baru masuk , sangat lah tidak menggembirakan kami . sumpah tak suka ! *dah bukan SCION ZEALOUS weyh !* pastu kan , ade lah minggu orientasi . *pelajar baru kan* aktiviti dye , ade yang boleh tahan , and ade yang aku boleh kategorikan sebagai s*** ! yerlah . ntah pape jew . so far , aku okey lah dengan budak-budak baru ni .

sesi pelajaran =,=


PMR , truly different dengan SPM ! yes . betol tu . hari first belajar okey lagi . *ice breaking jew* blerr dah start belajar betul-betul , memang seriously otak aku jammed ! terutamanya MATHEMATICS ! *macam biaselah kan* aku betul-betul tak paham dengan kepala otak aku ni . sangat susah nak paham nombor-nombor ni . Physics lagi satu . haish . betul-betul memecahkan kepala otak aku . naisb baik cikgu sume best-best ! minggu first and second belajar , aku takde buku tulis kowt ! *koop pnyerr glerr mahal* tp minggu third  , ade orang volunteer derma kan dye punye baucer buku . *untung-untung* (thanx pakcik) . hehe .

bola jaring dan kadet polis :O


dah maklumkan sape pengurus bola jaring yang berwibawa tu . *perasan !* jadi , aku still jadi pengurus bola jaring . and di sebabkan ade budak baru masuk , so , pemilihan baru pown di buat jugak lah . boleh tahan jugak lah yang terror . memang pening kepala sikit nak pilih . oke . stop pasal bola jaring . KADET POLIS .  akhir nye . dapat pown masok  kadet polis . lepas tiga tahun hanya pakai kadet polis *walau jadi JPA* , akhir nya dapat pown jadi . tapi sumpah aku rasa macam nak kuar balik je . yer lah . lepas cuti ni kteorg ade perkhemahan . kat TAMAN PERTANIAN weyh ! paham-paham lah macam mane yerr . haish . aku masuk menembak . ntah larat kew tak nak pegang M16 tu .

activity week -.-


seriously , sejujur nye aku cakap , activity kali ni , sangat lah bosan . tak best kowt . and for the first time , aku terlebih tidur sepanjang minggu aktiviti . kalu tak , minggu aktiviti mesti aku tak cukup tidur . aku rae yang gempak pown , olahraga tu jew . yang laen macam .. *erk* tengok . aku nak tulis pown tak tahu nak tulis ape . after minggu aktiviti , cuti ! sebab tu lah  aku boleh online sesuka hati jew ni . *kat rumah lah ni *

oke lah . dah terlalu panjang aku menaip ni . jap-jap . aku ada sumthing for you all ........


*hawa, nad and loya xdew dalam ni* 

pluss++ : saya out dulu . and to pakcik yang tersayang , thanx for a great day semalam . love you a lot !