Tuesday, 31 December 2013

HIRAETH . annyeong 2013 :)

assalamualaikum semua !

hey ! hari ni dah 31/12/2013 ! hari ni hari terakhir 2013 ! omo ! cepat betul masa berlalu kan . haih . azam baru ? hm . takde kot . still stick dengan azam lama . ape azam lama ?

1. nak kurus
2. nak berjaya dunia akhirat 
3. nak happy an mama and abah 

hah . tu lah . bukan sebelum ni azam aku tak berjaya , just yelah . azam kat atas ni kena terus kan sepanjang hidup an . yang nak kurus tu je aku ras tak berapa kot . hehe . 2013 an exam besar . SPM tu . aku mane boleh stress-stress . mula lah makan banyak . perempuan . biasa lah . hormon tak berapa nak betul .

oh ya . talking about nak kurus , aku da start sejak start cuti lagi . makan pun kurang . jogging atas treadmill . so far , okay lah . turun gak 2-3 kilo . tapi serious susah weyh nak kurus kat rumah . banyak betul dugaan nye . okay-okay . stop talking about nak kurus .

tahun depan , 2014 , i'm officially dah bukan student sekolah ! dah 18 ! banyak betul perubahan yang akan berlaku . antara nya ialah :---->

1. boleh tengok wayang tanpa ragu-ragu 
2. dapat lesen kereta 
3. jadi student universiti 

supposely aku masuk PLKN . tapi sebab aku kumpulan 2 @ 3 , maybe aku kena tangguh lah . yelah . maybe masa aku kena tu aku dah start belajar dah . hah ! pasal belajar pulak , aku mintak UNIKL . aku  pilih UNIKL MESTECH kajang . ni tak dapat result lagi . 3 haribulan 1 ni baru dapat . nak tengok ? tengok bawah ni :------>>


tekan gambar for greater view

hehe . esok lusa dah . serious berdebar weyh . yerlah . hari tu budak-budak ni cakap 23/12 lah , 27/12 lah  . last-last , bila aku bukak unikl punya laman web , dah bulan 1 dah . haih . buat kecut perut je . 

okay lah . dah panjang sangat pulak aku post ni . sarapan pun tak lagi . got to go ! 2014 , be nice to me .

pluss++ : semak dengan adik yang nak stalk aku macam-macam . pastu mengadu kat mak and ayah aku. habis semua benda aku pi tukar . 


good bye 2013 . hallo 2014 :)


Thursday, 26 December 2013

Gila KOREA :D

assalamualaikum semua !

hee . dah nak masuk tahun baru kan ? cepat gila masa berlalu . aku pun tak sangka masa boleh cepat berputar cumnie . yerlah . macam-macam yang dah berlaku sepanjang 2013 ni . ade happy . ade sedih . and of course , SPM also happen in 2013 ! penting weyh .

oke-oke . aku taknak citerr pasal new year lagi . awal lagi weyh ! ade masa seminggu lagi . hari ni aku nak citerr pasal KOREA ! hee . mesti ade yang cakap aku buang tebiat . yerlah . dulu aku pernah cakap , aku paling benci korea . apatah lagi citerr RUNNING MAN . betul . aku siap cakap sape yang tengok running man tu bodoh . yerlah . dorang sanggup lari sepenuh hati semata-mata nak koyak nametag . haih .

kan orang tua-tua pernah cakap :

jangan benci sangat , nanti jadi sayang .

hah . macam tu lah yang berlaku kat aku sekarang . aku GILA KOREA ! seriously . ni sebab last-last month aku rapat dengan pinkey and farah yang memang gila korea . mula-mula aku kutuk dulu lah dorang sebab bila aku lepak je dengan dorang , confirm dorang tengok citerr running man .

 ade sekali tu dorang tengok running man episode yang jihyo and suzy jadi hantu  (aku tak ingat episode berapa) .tu lah first yang aku tengok khusyuk dari start sampai habis . seriously , lepas pada tu memang aku gila nak tengok running man . kebetulan pulak roommate aku , mimie , ade yang gila korea jugak . memang dia punya hard disk and lappy jadi mangsa aku ah . 

bila dipikir kan balik , menyesal pun ade gak . yerlah . nak-nak bila masa SPM tu . bila stress takleh nak study je terus bukak citerr running man . kadang-kadang sanggup tido kul 3-4 pagi semata-mata nak habis kan citerr tu . sampai atyn pun dok menganjing aku . hehe . masa tu memang tak cara hal orang lain dah . 

oh ya . kepada yang tak tahu ape tu RUNNING MAN , meh sini aku citerr serba sedikit yer : 

Running man ni sebuah rancangan variety korea yang famous seluruh dunia . ahli-ahli running man ialah :


1.Lee Kwangsoo (giraffe)2. Kim Jong Kook (sparta)3. Yoo Jae Su (emcee)4. Song Jihyo (miss mong)5. Ji Suk Jin (easy brother)6. Ha Dong Hong (haha)7. Kang Gary (gaelly)
seriously . dorang memang buat aku bahagia . dok gelak je bila tengok dorang . yang paling aku suka ? of course lah ade . nak tahu sape ? meh sini nak upload --->>


hah . ni lah my favourite . LEE KWANG SOO ! dye comel kan ? hee . dalam gambar ni serious dye comel . tapi kalu korang tengok running man , serious ade yang menyampah dengan dye . dye anoyying sikit . okey bukan sikit . banyak . dia selalu betrayed orang lain . ahli running man yang lain memang tak percaya dia dah  . tapi aku tak kesah . dye tetap comel !! 

oh ya . ade certain ahli running man ni penyanyi . macam jongkook , haha and gary . memang aku layang ah lagu dorang . and salah satu lagu gary tu aku buat lagu blog ni . yang korang dengar sekarang lah . meh nak tunjuk video full--->>



you are the answer to a guy like me :)

sweet sangat lagu ni .. heee .. okey lah . dah panjang sangat pulak post aku kali ni . got to go ! adios ! love you !

pluss++ : esok nak p melaka sampai ahad ! 



Monday, 9 December 2013

throwback . memories .

assalamualaikum semua ..

selamat malam semua . hm . rindu maktab . rindu xanthron . rindu scion zealous . rindu semua ! seriously nak balik kuantan . nak jumpa dorang sume . haih . minggu lepas kuantan banjir . dengar-dengar teruk jugak . maktab banjir jugak ke ? haih . oh ya ! hari tu aku dah janji nak upload gambar kenangan kat maktab kan . meh sini nak tunjuk . tengok lah satu-satu yer..

let the picture to talk ------>>


with nadra and adik-adik kesayangan 


minggu bahasa team 


le pak kassim and the girls 


practise drama at MRSM Pekan


me and miss director 


friends from form 1


my homeroom teacher ! 


le hussein .


tariq azahari :)


my ears . my tears . 


during xanthron dinner 


the person that teach me to love KPOP


atyn and cikgu BM kesayangan


miss lin and her new baby .


le boys 


cikgu syahmi ! miss you !


patehah :D


le classmates !!


le classmates part two 


drama practise at MRSM KT 


meeting nuha at MRSM KT 

seriously . kalu aku nak letak sume kenangan selama 5 tahun kat MRSM kuantan tu memang boleh jammed blog ni . banyak sangat . ni aku tak letak lagi gambar muka kanak-kanak . masa form 1 . hm . sedih . (lap aira mata) . can't wait to meet you guys again !! okay lah . aku out dulu . nak download running man . miss you all a lot !

pluss++ : pagi tadi aku mengaku kat mysyg yang aku ade suka somebody kat maktab . nasib baik dia boleh terima . thank you awak ! love ya !



Friday, 6 December 2013

Driving Lessons :D

assalamualaikum guys .

hey . long time no see lah . got a story . tomorrow aku start aku punye kelas memandu . hee . at last . excited weyh . seriously . this is the moment i have waited in my life . i want to drive !

yer . aku tahu . esok baru nak start kelas . tapi biarlah aku berangan sikit . ngee . okeylah . act aku takleh nak panjang-panjang tulis ni . adik nak guna pulak computer ni . dok bergolek-golek atas lantai dari tadi lagi . ngee. kejam kan kakak ni .


soon my picture will be in this license 

pluss++ : mysyg said to his mom that he want to 'bertunang' with me next year . i was like :O

Saturday, 30 November 2013

not a schoolgirl anymore !!

assalamualaikum semua !

hey ! finally i'm home ! wee.. happy betul . yerlah . aku balik kali ni bukan cuti sebagai pelajar sekolah lagi ! the moment yang aku tunggu akhirnya tiba . ngee . aku dah besar lah !

hehe . okey . memang ter-excited lebih pulak . hm . act . dalam happy-happy ni ade sedih jugak . yerlah . aku balik ni bermakna aku da tak pergi maktab balik dah . dah tinggal kan kelas . dah tinggal kan SCION ZEALOUS and XANTHRON . dah tinggal kan juniors . cikgu-cikgu , makcik pakcik lab . makcik pakcik cleaner . kucing-kucing terutama stokin . hm . serious sedih .

mana tak sedih nyer . dah lima tahun kowt ! aku membesar kat situ . dari tak tahu pakai tudung dengan betul sampai pandai bergaya . dari tak tahu basuh baju sampai dah malas nak basuh baju . dari baca novel 'dear yayah' sampai dah pandai baca novel 'fifty shades of grey' . pendek kata , dari tak tahu ape-ape sehingga tahu semua benda .

jujur lah . hari terakhir aku kat maktab memang aku nanges habes-habes . malam tu memang basah habes selimut . kita tak tahu in the future ape yang akan berlaku kan . mana lah tahu aku da tak dapat nak jejakkan kaki kat situ lagi . hm .

adoi . lebih-lebih pulak emo nyer . hehe . aku ade gambar nak post tapi takde pulak sekarang . nanti yer aku post . everything about kenangan kat maktab . got to go !

pluss++ : miss all of you a lot kuantanians !!

Tuesday, 5 November 2013

SPM . YEAH .

asalamualaikum semua !

hey ! tomorrow is the day der ! seriously macam tak caya weyh ! haish . cepat je kan masa berlalu . tengok-tengok dah spm dah . hm . sedih pulak tetiba .

yerlah . habis spm aku kuar lah dari mrsm kuantan ni . berpisah dengan semua kawan-kawan . tak ready lagi lah ! tak cukup masa lagi . hm . sedih . okay lah . tak leh panjang-panjang . nak study lagi . got to go !

pluss++ : wish me luck for SPM !



#throwback #graduationDay

Saturday, 26 October 2013

counting the days :)

assalamualaikum semua .

hai . dah lama kan aku tak update blog ni kan . biasa lah . lama tak jumpa lappy . balik rumah masa raya haji hari tu pun tak sentuh computer . hehe . konon focus spm lerr ni . hehe . okey-okey . jangan nak start mengarut .

okey . so far my life okey . don't have any friends problem . dengan mysyg pun dah okey . yeah . pasal mysyg , banyak gile surprise yang muncul . tak boleh terima ? tak lah . aku cuba terima surprise tu even sakit hati or whatever . tapi okey . its over . semua problem dah settle . aku bahagia . and just counting the days !

hey ! SPM lagi 10 hari weyh ! hadoi . seriously aku cuak . hm . bukan ape . aku just rasa tak ready sangat . yerlah . habis spm , aku dah melangkah ke alam lain . I mean , alam universiti yang entah macam mana . hm . cuak weyh !

oh ya ! aku ade apply biasiswa MARA also known as DIPLOMA CEMERLANG . aku guna trial spm aku hari tu . even aku punya trial takde lah excel sangat , tapi tak salah mencuba kan . aku try mintak kat UNIKL MESTECH , kajang . yeah . kajang . hehe . okey . bukan gedik k ! dah kebetulan dekat dengan mysyg tu . course ? umm . panjang sangat lah nama tu . ape ek ? hah !

MEDICAL SCIENCE TECHNOLOGY IN ENVIRONMENTAL HEALTH SCIENCE

hah . panjang kan . entah macam mana lah course tu . tengok je lah macam mana nanti ye . okay lah . got tu go ! dah panjang sangat lah pulak . wish me luck for SPM ! adios !


* taken by him *

pluss++ : hari tu jumpa mysyg ! miss him . okey-okey . focus spm ! :)

Tuesday, 13 August 2013

selamat hari raya !

asalamualaikum semua !

hey ! sory lah . dah nak masuk raya ke-7 , aku baru wish kan . hehe . dah baru jumpa computer ni hah . before this kalau nak bukak facebook pun kat phone . balik kampung lah kata kan ..

oh ya . aku malas nak cerita panjang . meh sini nak tunjuk gambar satu-dua keping . check this out -->>


le me :)


intorducing my family !


my family pluss nenek !

sory lah tak banyak gambar . malas lerr nak upload banyak-banyak . nak tengok lagi banyk ? meh p kat sini ---->>    


and 


haa . tengok lah kat situ . tapi tak berapa banyak jugak . raya kali ni tak berapa banyak gambar . tak ramai yang balik kampung . haish . okey lah . out dulu ! nak tengok tv pulak . bubye !

pluss++ : saya masih menunggu gambar awak sayang <3 <3



Monday, 5 August 2013

terkilan kerana awak .

asalamualaikum semua .

hm . dah lama kan aku tak update . hari ni baru ada masa . biasalah . budak sekolah . SPM lagi . haish . penat . oh ya ! aku kat rumah sekarang ni . balik masa hujung minggu hari tu . hm .

back to the topic . nampak kan my tajuk kat atas ? aku bukan sekadar terkilan . tapi kecewa . sebab ? hm . sebab mysyg . entah lah . sebenarnya aku dah lama terkilan dengan dia . yerlah . aku cerita semua benda kat dye . tapi dye ? bila aku tanya je . kadang-kadang tu cakap takde pape . terasa woi ! tapi biar lah . aku biar kan dulu and buat donno je . malas nak layan sangat . sebab aku sayang dye .

tapi hari tu , masa balik . aku dapat tahu dye dah lain . lain macam mane , biar aku je yang tahu . hm . seriously dari perasaan terkilan yang selama ni aku pendam dah jadi kecewa . aku tak tahu nak cakap ape lagi dah . terseksa gila bila aku terpaksa menipu dye , gelak-gelak depan dye lepas tahu ape yang dye buat . aku taknak gaduh dengan dye . tapi sampai bila aku nak tahan perasaan tu .

pagi tadi aku ada text dye . boleh tahan panjang lah . 7 page kowt . aku luah kan ape yang aku nak luah . lepas ni , ape dye nak buat aku serah kan pada dye . aku dah tak tahu nak buat ape lagi .

pluss++ : speechless dah :'(

Thursday, 6 June 2013

dear MOHAMAD HAFIZUL .

asalamualaikum semua !

hari ni is a special day for me ! today is my anniversary with mysyg ! hari ni berapa hari bulan ea ? hari ni ,

6/6/2013 !!



habess semua medium alarm aku about our anniversary .

ha . habes besar dah tulis tu . tak nampak lagi tak tahu lah . hm . seriously . aku tak sangka boleh sampai selama ni kami bersama . dulu aku ingat dua-tiga bulan je . tapi tengok lah . dah tiga tahun and aku still dengan dia . oh ya ! meh nak tunjuk ape dye hantar kat aku semalam .--->>


*wechat*

sweet kan ? okey gedik . kat atas ucapan tu aku ade hantar ucapan aku gak . tapi hantar voice . malas menaip punya pasal . hehe . aku ade hantar kat facebook jugak . nak tengok ? meh jap aku tunjuk .--->>


ni yang aku hantar .


ni yang mysyg balas .

meh nak bagi sedikit ucapan kat mysyg ea . baca leklok taw awak ! :

asalamualaikum abg ,  
syg nak minta maaf kalau selama hubungan kita ni syg banyak buat salah , banyak buat abg sakit hati , buat abg rimas and terpaksa keluarkan banyak duit hanya untuk call , message or jumpa syg . syg tahu . kadang-kadang abg rimas dengan syg . yerlah . tak call sehari , mula nak merajuk . message balas lambat sikit , dah marah-marah . yerlah . syg kan budak sekolah lagi . syg bukan ape . i love you so much . syg takut . yer syg takut sangat kehilangan abg . abg yang ajar syg ape itu setia . walau macam-macam yang dah berlaku sepanjang kita bersama . syg tetap sayang abg . harap abg pun macam tu . macam yang selalu syg cakap , i want to be your doctor one day . will you be my Imam ? okey lah . tu je yang syg nak cakap . ingat . syg rindu abg selalu . 
                                                                                                           ikhlas ,
                                                                                                          your syg 

okey . touching pulak tetiba . *kesat airmata* okey lah . panjang terlebih pulak kali ni aku punya post . out dulu ! ohya ! lupa pulak . meh nak tunjuk gambar sikit ---->>



bila lah kita boleh jumpa lagi .

pluss++ : sampai sekarang fon saya senyap je . awak taknak call ke ? awak mesej mana saya boleh balas . kredit takde .


insyaAllah kan mysyg :)


Monday, 3 June 2013

1000 tweets !

asalamualaikum guys !

hey ! happy betul lah . nak tahu ape yang happy ? jap nak tunjuk ----->>


tengok kat my tweet 

dah capai 1000 tweets lah ! hehe . bangga betul . *eleh baru 100 * hoi ! suka hati lah ! memang lah aku happy . ingat senang ke bagi aku nak capai 1000 ni . aku ni dah lah jenis yang tak berapa minat dengan twitter ni . entah kenapa . aku still lekat dengan FB je . haish .  oke lah . got to go !

pluss++ : btw , jangan lupa follow my twitter at https://twitter.com/amirasyuhada06  !

balik kampung !

asalamualaikum semua !

hey ! dah lama aku tak update kan . takde masa weyh ! ni pun aku baru balik dari kampung . and of course ! homework takde satu pun yang aku dah sentuh . hai lah . cumne nih . and nak tahu tak , tadi ade orang tanye pasal my homework . aku takut cikgu je . tak caya ? meh nak tunjuk ---->>


hehehe :D

tengok . cun kan jawapan aku . entah sesape tahu yang tanya tu . tengok-tengok cikgu . tak ke mati . hailah . oh ya ! meh nak cterr pasal my trip to kampung . hm . tak best pun . balik sebab maksu nak bertunang . ohya ! senang cterr , meh sini aku upload gambar je lah . nak . tengok ni --->>


masa on the way to umah nenek !


maksu before makeup .


maksu after makeup . cun kan ?


maksu and paksu-to-be .

hah . amacam ? cun kan maksu aku . hehe . gambar paksu yang dekat takde . ohya . jangan salah paham yerr . tu tunang baru . tak kawin lagi . over kan ? itu lah . zaman sekarang tunang pun dah macam kawin dah . haish . oh ya . dorang ade serta kan prop jugak buat bergambar . nak tengok ? meh nak tunjuk--->>



will you ?


yes . you are mine :)



mama dengan abah pun nak jugak :D

hah . tengok lah . bila dapat camera . inilah jadi family aku ni . okey lah . penant lah pulak . got to go  ! bubye !

pluss++ : last word , congrates to maksu ! dah nak jadi bini orang ni , cepat-cepatlah belajar masak . jadi berlembut cikit . kesian paksu tu nanti . Ada doakan semoga kekal yer ! tambah kan lagi cucu nenek !


semoga kekal yerr maksu :D


the mak dara and anak dara :)