Sunday, 30 September 2012

ladies night :D

asalamualaikum semua ! hye-hye . hehe . *apehal lah happy semacam* bukan ape . hari kan cuti . pluss-pluss , semalam ade ladies night ! nak kata awesome tu , tak lah sangat . tapi boleh lah . aktiviti pun , boleh lah tahan . just tak berpuas hati dengan beberapa perkara je . oke lah . aku malas nak story panjang-panjang . badan penat . baru pas kemas bilik , basuh baju and basuh kasut tadi *nak kata kita rajin je act*


cari saya !

pluss++ : sepatutnya ade kelas add math ni . tapi kita ponteng . 

Friday, 28 September 2012

penat . pening . pengsan .

asalamualaikum .
hye-hye semua ! hah ! tengok dah pukul brape nih . and aku still online ! and of course kat maktab lah . kalu kat rumah takde makne nye nak online sampai masa-masa ni . haish . seriously . sekarang ni banyak glerr kerja weyh ! aku pun rasa macam takde masa nak rehat je . nak tahu ape yang banyak sanat kerja tu ? meh nak list kan ----->>

1. EXAM SELARAS 2 SEMESTER 2

hah . sebut pasal exam , sumpah sume budak kecut perut an . termasuk lah aku ni . memang kecut perut tak yah cakap ah . *sampai aku ulang-alik p toilet baynak kali weyh* and memang aku STRUGGLE glerr punyer ah kali ni . yerlah . bayangkan , even perkhemahan kadet polis se-malaysia pon aku tolak weyh . exam punye pasal  . entah aku pon tak tahu nape semangat nak belajar tu tetibe datang . terbukti yang exam kali ni aku meningkat banyak gler ! terutamanya ADD MATH ! dari dapat 10% , aku berjaya dapat kan 50% . sumpah tak sangka glerr weyh !

2. PROJEK VIDEO SAINS KOMPUTER

hadoi . ni satu lagi kerja yang sumpah aku rasa macam . hm . *tengok ! nak gambar kan pun susah* nak buat video ni memang lah senang . masalah nye , banyak glerr kerja lain weyh . ni pun group aku pun baru buat sikit . ni nak edit pun tak dapat . kena guna iMac . mana lah nak dapat kan iMac tu . ade pun , waktu sekolah je dalam makmal . cikgu pulak takde sekarang . p pengakap . haish . video tu nanti cikgu upload kat YouTube . so , sesap yang nak tengok tu , sabar lah sikit yer , nanti aku tunjuk .

3. PAMERAN HARI CINTA KRAF

haish . ni lagi satu ni . pameran ni dah berlangsung dah . just nak cakap , disebabkan pameran  ni lah , kerja lain pun aku tak berapa nak buat , yerlah . cikgu nazrin tu jenis pening kan kualiti . boleh budak batch aku ni , sekor-sekor perangai malas nak mampus , memang tak lah kan buat semua benda-benda tu . oh ya . lupa nak cakap , kelas aku buat BATIK . and guess what , kelas aku JOHAN pameran tu weyh ! *bangga jap*
sumpah tak expect langsung . aku rasa lah , kelebihan kteorang is our pintu gerbang . sumpah awesome ! credit thanks tu FAKHIRULDIN , our classmate !

oke lah . aku pun penat nak list satu-satu aktiviti tu , lain kali lah pulak yerr aku cterr . ni tengah menaip ni pun , mata sebelah tertutup . *ngantuk lah makna nya* oke lah . aku tido lu ea . ngantuk lah . nite-nite !

pluss++ : sumpah pelik rasanya blogging yang dah bertukar wajah nih .

Saturday, 15 September 2012

special breakfast .

hye-hye ! morning sume ! awal kan aku nline hari ni . act , bangun kul 7.46 pagi lagi ni . sumpah ngantuk . *nasib dah terbiasa kat maktab* haha ! oke-oke . mama kejut pagi-pagi ni sebab nak pi umah che ngah . dorang buat special breakfast . bukan ape . nenek datang KL semalam . nenek pun nak sarapan dengan menantu kesayangan dye lah . haha ! nak tahu breakfat ape ? jap nak upload ea .------>>


*credit thanks to Nurul Fatihah for uploading this into FB *

out dulu ! abah dah siap ! adios oke !

pluss++ : mama cakap abah nak pi gambang water park ! yeah ! 

Friday, 14 September 2012

currently in gombak guys !

asalamualaikum guys . hye ! guys what ! aku online kat rumah ! yeah . awesome kan  ? *act excited nih* haha ! bukan ape . seriously aku tak sangka balik umah kot hari ni . yerlah . kad aku kena tahan sebenar nye . nak tahu cumne ley berlaku ? cter nyer ber mula di sini .

-------flashback---------

#hari isnin , lepas balik dari cuti 'maktab takde air'

*aku berlari ke pejabat lepas nampak kelibat cikgu syahmi kt depan pintu pejabat . tengah punch card*

" CIKGU ! . " aku jerit sambil tersengih .

"hah . ape ko nak ?" buat muka serious dyer .

"urm . nak amik card outing saya." aku pulak buat muka comel .

"dah meh masuk bilik aku ." aku pun ikut lah belakang dye . (jangan salah paham k ! bilik pejabat dye !)

dye bukak pintu bilik an terus duduk atas kerusi dye . aku lak dok tercegat je kat depan pintu nih .

"dah kau tu masuk lah." dye jerit dari dalam . terkejut eden .

dye cari-cari kad outing aku tu .

" colour biru cikgu" aku cakap . 

lepas dye jumpe , terus dye bukak and nak cop LEWAT .

" cikgu . kena cop gak ke ? saya tak sengaja ah balik lewat semalam . ayah saudara saya ade kerja semalam tu yang lewat tu . saya dah call cikgu tapi tak angkat . saya pun cakap lah kat cikgu farhana . tolong ah cikgu . tak yah ah cop "

sumpah panjang gila aku cakap. dye pon tengok aku pelik je .

" dah kau lambat kena lah cop" dengan muka serious and terus cop je . 

hadoi . buruk aku punyer card outing . tak pernah lagi ade record lambat sepanjang 3 tahun kt maktab tu .

aku pun amik lah card tu dengan muka sedih and terkejut beruk tengok tarikh kat card tu yang mengatakan aku takleh keluar maktab till 17 SEPTEMBER 2012 !  dah lah cuti start 14 SEPTEMBER weyh ! 

#hari jumaat , 14 september 2012 .

dengan semangat yang berkobar-kobar . tak kira ! aku nak balik jugak !

lepas morning call . terus tarik atyn ajak dye p jumpa cikgu syahmi . dengan kat tangan pegang kad outing .

sampai kat pejabat . tak nampak motor or basikal dye . *frust*

ternampak ckgu farhana tengah punch card . p lah kejar cikgu farhana .

"cikgu ! nak autograph!" sambil tersengih memang kalah beruk weyh .

"hah . yerlah . meh sini ." terus bagi kad tu kat dye and dye sign . aku tersengih . hehehe .

-----back to nowadays-----

puff ! aku kat depan PC ni . nga update blog , twitter-ING  and facebook-ING . memang lama glerr dah aku online ni act . mata pun dah penat gler . nak tengok TV bosan . ntah nape tetiba mama and abah tengok cter hindustan . * buang tebiat ape ntah* oke lah . aku out dulu . mata pun makin kabur . tangan makin penat . kepala makin pening . out ! ( sebelum aku merapu lebih panjang . baik aku stop)

pluss++ : fon atyn kena rampas . sebab tu lah aku ajak dye p jumpa cikgu syahmi sekali . dye nak amik fon dye balik .

classmate ku yang tersayang !


awesome 4 Bestari !

pluss++ : saya yang duduk kat atas sekali , sebelah kiri dak laki pakai spek putih . *cun kan* 

Sunday, 2 September 2012

Be mine - Tasha Manshahar


suka suara dia :)

pluss++ : i'm update this blog at gombak on 6.30 p.m. where i supposse to be at maktab now ! 

at gombak . my home :)


hye-hye . im at home now ! tapi petang ni dah nak balik maktab dah . bukan ape . balik umah just sebab makatb tak de air .  hehe . ni balik pun sebab kebetulan mak alang nak datang umah . hehe . amik kesempatan lah . oke lah . nak makan mi bandung mama buat tadi . bubye .

pluss++ : tolong cakap kat wan mie , saya sampai lambat sikit eah kt maktab . mak alang betolak lambat ni . 

Saturday, 1 September 2012

adik ku AWESOME !

AMIRA NAJWA- KENANGAN 


hye-hye semua ! tengok sape kat dalam video atas ni ? macam familiar kan ? adik aku lah ! amacam ? best tak suara dye ? (tengok adik sape ) hahaha ! oke . ni lagu ciptaan dye dengan kawan dye . nuryn tak silap name . hehe. oke lah . semoga terus berjaya and dapat ganti kan NAJWA LATIF ! :)