Monday, 5 May 2014

the new you . and i hate it .

assalamualaikum .

hmm . aku tak tahu nak mula dari mana actually . okay-okay . this post nak dedicate to mysyg . awak . baca ni leklok taw . and bear in your mind . always .

awak . hm . kenapa awak dah lain sekarang ? saya dah macam tak kenal awak dah . entah lah . sekarang saya macam tak suka bila awak post gambar awak dengan motor awak . saya tak nampak MOHAMAD HAFIZUL yang saya kenal sejak 4 tahun yang lepas . awak lain sangat . jujur saya cakap , macam budak motor yang jahat . dulu saya yang dok kutuk-kutuk budak motor . yer . saya tak suka diorang dulu .

and sekarang ? awak dah jadi macam diorang . and yes . saya terima awak . cuba berfikiran positif pasal budak-budak motor ni . sebab saya sayang awak . sebab saya tahu . mungkin nanti awak akan jadi macam yang mula-mula saya kenal awak . people change kan . takpe . saya tunggu . 

tapi awak . sampai bila ? sampai bila saya kena tunggu ? awak pernah cakap . bila dah start keja , awak nak kurang dengan motor awak . awak nak kurang keluar malam . awak cakap nak kumpul duit . nak kawin dengan saya . saya happy sangat awak bila awak cakap macam tu . tapi . sekarang saya tengok , awak makin aktif dengan motor awak . siap buat group lagi . tiap-tiap malam awak keluar . 

hm . entah lah awak . saya taknak kongkong awak . saya tak kesah awak nak buat ape pun . saya bukan ade hak nak halang awak . lagi pun kita bukan nya kawin lagi untuk saya halang awak dari buat ape yang awak suka kan . its okayy . terus kan enjoy selagi awak boleh . 

satu je saya nak pesan . enjoy-enjoy pun , awak jangan lupa Allah . jangan lupa family awak . and jangan  lupa saya . awak still ade saya . saya tunggu awak . biar lah lepas ni nak jadi ape pun . saya redha awak . andai nama awak yang tertulis untuk jadi jodoh saya , takkan kemana jodoh kita . 

saya cuma harap awak tolong jaga hati saya . jangan bagi saya terpikir pun orang lain . boleh tak ? saya da buat macam-macam dah awak taknak awak pikir perempuan lain . tapi entah lah awak . macam takde effect ape-ape . please awak . jaga hati saya . saya nak awak je jadi suami saya . saya nak awak je jadi ayah kepada anak-anak saya . saya nak awak je yang teman saya sampai nafas terakhir saya . 

awak . saya minta maaf kalau saya pernah kecewakan awak . ye . saya mengaku . kadang tu bila saya kecewa sangat dengan awak , saya buat sesuatu tak pikir dulu keadaan sekeliling . saya tak pikir da ape yang awak akan rasa . saya mintak maaf . saya janji . lepas ni , saya jaga diri saya , hati saya , untuk awak . awak sorang . :')

Saturday, 3 May 2014

L I F E L E S S :)

assalamualaikum .

hampir sebulan jugak kan aku tak update blog ni . macam biasa , busy dengan belajar , exam and of course masalah cinta  tak settle-settle lagi . aku pun tak tahu lah bila nak settle nya . so sekarang , end up dengan aku biar kan macam tu je . 

yerlah . dah macam-macam aku dah buat . aku dah cakap dengan mysyg macam-macam . dengan MEYY pun aku dah cakap macam-macam . so sekarang , biarkan . aku redha . aku serahkan hati aku kat Allah . andai Dia nak buang perasaan sayang ni , aku terima . tapi , andai mysyg tu jodoh aku , aku terima seadanya . tapi satu je . aku tak sanggup berkongsi . maaf MEYY . aku bukan kau . yup . MEYY cakap dia tak kesah berkongsi . haih . entah lah . aku dah tak tahu nak cakap macam mana dah . 

oh ya . hari ni aku buat kerja gila . aku pergi A Famosa waterpark sorang-sorang . actually , mysyg ade konvoi kat PD and aku sebenarnya nak pergi PD . tapi yerlah . mana lah mysyg tu nak bagi kan . and yes . MEYY ade dengan dia . ni kira nak cakap aku frust ah ni . and pepagi buta aku decided nak pergi mandi sensorang . 

gilakan ? yup . itulah aku . kadang tu aku rasa nak duduk sorang-sorang . aku taknak kenal sesapa pun . memang tadi kat waterpark aku rasa bebas . bebas gila . takde sape nak halang aku . takde sape yang kesah pasal aku . aku buat je ape yang aku nak buat . tapi tipu lah kan aku tak rasa lonely tadi . yerlah . aku dah biasa dengan ade kawan-kawan kat sekeliling aku . tetiba duk sorang-sorang . tapi takpe . aku puas . 

okay lah babe . terlebih panjang pulak aku buat luahan perasaan ni . kepada yang baca blog aku , aku mintak maaf kalau post-post aku ni banyak yang macam luahan perasaan je . maaf . aku tak tahu nak mengadu kat siapa . aku taknak menyusahkan kawan-kawan aku dengar cerita-cerita aku yang mungkin bagi diorang buang masa je . ni je cara aku . tak suka , korang boleh unfollow aku . takpe . aku faham .

pluss++ : final is just around the corner . wish me luck :)

Wednesday, 26 March 2014

kerja gila nama nya .

assalamualaikum semua .

hey . aku buat kerja gila lagi . nak tahu tak ? hm . macam mana nak cakap ea . hm . aku kan dah buat wechat baru . post aku yang before this taknak layan langsung MEYY kan . hm . and guess what , aku pi add dye kat wechat baru aku . yer . aku tahu . mungkin orang yang dah baca post aku yang sebelum ni cakap aku bodoh , tak serik , gila . 

but , who cares ! hmm . yerr . aku degil . taknak dengar cakap orang . tapi nak buat macam mana ? aku takleh tahan perasaan curious aku ni ! takleh ! like I said before , aku tak percaya . and aku nak tahu sume nya sendiri . serious talk . mysyg tahu pasal ni , mati aku . 

yup . dye tak tahu yang aku add balik MEYY . ish . sorry awak . okay . out dulu . nak cakap tu je . adios !

pluss++ : mimpi mysyg p jumpa abah kat pejabat abah . 


to myself : stay strong . yes . you can ! :')