Tuesday, 31 December 2013

HIRAETH . annyeong 2013 :)

assalamualaikum semua !

hey ! hari ni dah 31/12/2013 ! hari ni hari terakhir 2013 ! omo ! cepat betul masa berlalu kan . haih . azam baru ? hm . takde kot . still stick dengan azam lama . ape azam lama ?

1. nak kurus
2. nak berjaya dunia akhirat 
3. nak happy an mama and abah 

hah . tu lah . bukan sebelum ni azam aku tak berjaya , just yelah . azam kat atas ni kena terus kan sepanjang hidup an . yang nak kurus tu je aku ras tak berapa kot . hehe . 2013 an exam besar . SPM tu . aku mane boleh stress-stress . mula lah makan banyak . perempuan . biasa lah . hormon tak berapa nak betul .

oh ya . talking about nak kurus , aku da start sejak start cuti lagi . makan pun kurang . jogging atas treadmill . so far , okay lah . turun gak 2-3 kilo . tapi serious susah weyh nak kurus kat rumah . banyak betul dugaan nye . okay-okay . stop talking about nak kurus .

tahun depan , 2014 , i'm officially dah bukan student sekolah ! dah 18 ! banyak betul perubahan yang akan berlaku . antara nya ialah :---->

1. boleh tengok wayang tanpa ragu-ragu 
2. dapat lesen kereta 
3. jadi student universiti 

supposely aku masuk PLKN . tapi sebab aku kumpulan 2 @ 3 , maybe aku kena tangguh lah . yelah . maybe masa aku kena tu aku dah start belajar dah . hah ! pasal belajar pulak , aku mintak UNIKL . aku  pilih UNIKL MESTECH kajang . ni tak dapat result lagi . 3 haribulan 1 ni baru dapat . nak tengok ? tengok bawah ni :------>>


tekan gambar for greater view

hehe . esok lusa dah . serious berdebar weyh . yerlah . hari tu budak-budak ni cakap 23/12 lah , 27/12 lah  . last-last , bila aku bukak unikl punya laman web , dah bulan 1 dah . haih . buat kecut perut je . 

okay lah . dah panjang sangat pulak aku post ni . sarapan pun tak lagi . got to go ! 2014 , be nice to me .

pluss++ : semak dengan adik yang nak stalk aku macam-macam . pastu mengadu kat mak and ayah aku. habis semua benda aku pi tukar . 


good bye 2013 . hallo 2014 :)


Thursday, 26 December 2013

Gila KOREA :D

assalamualaikum semua !

hee . dah nak masuk tahun baru kan ? cepat gila masa berlalu . aku pun tak sangka masa boleh cepat berputar cumnie . yerlah . macam-macam yang dah berlaku sepanjang 2013 ni . ade happy . ade sedih . and of course , SPM also happen in 2013 ! penting weyh .

oke-oke . aku taknak citerr pasal new year lagi . awal lagi weyh ! ade masa seminggu lagi . hari ni aku nak citerr pasal KOREA ! hee . mesti ade yang cakap aku buang tebiat . yerlah . dulu aku pernah cakap , aku paling benci korea . apatah lagi citerr RUNNING MAN . betul . aku siap cakap sape yang tengok running man tu bodoh . yerlah . dorang sanggup lari sepenuh hati semata-mata nak koyak nametag . haih .

kan orang tua-tua pernah cakap :

jangan benci sangat , nanti jadi sayang .

hah . macam tu lah yang berlaku kat aku sekarang . aku GILA KOREA ! seriously . ni sebab last-last month aku rapat dengan pinkey and farah yang memang gila korea . mula-mula aku kutuk dulu lah dorang sebab bila aku lepak je dengan dorang , confirm dorang tengok citerr running man .

 ade sekali tu dorang tengok running man episode yang jihyo and suzy jadi hantu  (aku tak ingat episode berapa) .tu lah first yang aku tengok khusyuk dari start sampai habis . seriously , lepas pada tu memang aku gila nak tengok running man . kebetulan pulak roommate aku , mimie , ade yang gila korea jugak . memang dia punya hard disk and lappy jadi mangsa aku ah . 

bila dipikir kan balik , menyesal pun ade gak . yerlah . nak-nak bila masa SPM tu . bila stress takleh nak study je terus bukak citerr running man . kadang-kadang sanggup tido kul 3-4 pagi semata-mata nak habis kan citerr tu . sampai atyn pun dok menganjing aku . hehe . masa tu memang tak cara hal orang lain dah . 

oh ya . kepada yang tak tahu ape tu RUNNING MAN , meh sini aku citerr serba sedikit yer : 

Running man ni sebuah rancangan variety korea yang famous seluruh dunia . ahli-ahli running man ialah :


1.Lee Kwangsoo (giraffe)2. Kim Jong Kook (sparta)3. Yoo Jae Su (emcee)4. Song Jihyo (miss mong)5. Ji Suk Jin (easy brother)6. Ha Dong Hong (haha)7. Kang Gary (gaelly)
seriously . dorang memang buat aku bahagia . dok gelak je bila tengok dorang . yang paling aku suka ? of course lah ade . nak tahu sape ? meh sini nak upload --->>


hah . ni lah my favourite . LEE KWANG SOO ! dye comel kan ? hee . dalam gambar ni serious dye comel . tapi kalu korang tengok running man , serious ade yang menyampah dengan dye . dye anoyying sikit . okey bukan sikit . banyak . dia selalu betrayed orang lain . ahli running man yang lain memang tak percaya dia dah  . tapi aku tak kesah . dye tetap comel !! 

oh ya . ade certain ahli running man ni penyanyi . macam jongkook , haha and gary . memang aku layang ah lagu dorang . and salah satu lagu gary tu aku buat lagu blog ni . yang korang dengar sekarang lah . meh nak tunjuk video full--->>



you are the answer to a guy like me :)

sweet sangat lagu ni .. heee .. okey lah . dah panjang sangat pulak post aku kali ni . got to go ! adios ! love you !

pluss++ : esok nak p melaka sampai ahad ! 



Monday, 9 December 2013

throwback . memories .

assalamualaikum semua ..

selamat malam semua . hm . rindu maktab . rindu xanthron . rindu scion zealous . rindu semua ! seriously nak balik kuantan . nak jumpa dorang sume . haih . minggu lepas kuantan banjir . dengar-dengar teruk jugak . maktab banjir jugak ke ? haih . oh ya ! hari tu aku dah janji nak upload gambar kenangan kat maktab kan . meh sini nak tunjuk . tengok lah satu-satu yer..

let the picture to talk ------>>


with nadra and adik-adik kesayangan 


minggu bahasa team 


le pak kassim and the girls 


practise drama at MRSM Pekan


me and miss director 


friends from form 1


my homeroom teacher ! 


le hussein .


tariq azahari :)


my ears . my tears . 


during xanthron dinner 


the person that teach me to love KPOP


atyn and cikgu BM kesayangan


miss lin and her new baby .


le boys 


cikgu syahmi ! miss you !


patehah :D


le classmates !!


le classmates part two 


drama practise at MRSM KT 


meeting nuha at MRSM KT 

seriously . kalu aku nak letak sume kenangan selama 5 tahun kat MRSM kuantan tu memang boleh jammed blog ni . banyak sangat . ni aku tak letak lagi gambar muka kanak-kanak . masa form 1 . hm . sedih . (lap aira mata) . can't wait to meet you guys again !! okay lah . aku out dulu . nak download running man . miss you all a lot !

pluss++ : pagi tadi aku mengaku kat mysyg yang aku ade suka somebody kat maktab . nasib baik dia boleh terima . thank you awak ! love ya !



Friday, 6 December 2013

Driving Lessons :D

assalamualaikum guys .

hey . long time no see lah . got a story . tomorrow aku start aku punye kelas memandu . hee . at last . excited weyh . seriously . this is the moment i have waited in my life . i want to drive !

yer . aku tahu . esok baru nak start kelas . tapi biarlah aku berangan sikit . ngee . okeylah . act aku takleh nak panjang-panjang tulis ni . adik nak guna pulak computer ni . dok bergolek-golek atas lantai dari tadi lagi . ngee. kejam kan kakak ni .


soon my picture will be in this license 

pluss++ : mysyg said to his mom that he want to 'bertunang' with me next year . i was like :O