Monday, 24 March 2014

ES PII EMM .

assalamualaikum semua . 

dok asyik update pasal cinta je sampai lupa nak cakap pasal result SPM aku kan . yerlah . hari ni dah 24 haribulan kowt . keluar result 20 haribulan . itu lah . sebokk dok layan masalah yang tak penting pun kan .

oh ya . aku takde masa act , nak pi maktab masa orang lain amek result . aku tak pergi pun . siap pagi tu aku ade kelas memandu lagi . haih . orang lain berdebar nak amik result , aku dok berdebar nak bawak kereta atas jalan yang penuh dengan lori-lori . pluss , abah memang tak dapat pergi sebab hari sabtu tu dah nak balik kemaman . 

so , hari sabtu balik kemaman and hari isnin masa on the way nak balik KL tu , singgah lah kuantan terus amik slip result tu . haa . nak tengok tak result aku ? meh sini nak tunjuk . jangan gelak dah ah . aku sepakk karang . 


click picture for a better view

teruk kan ? haih . frust tu memang ade . tapi nak buat macam mana . memang aku main-main kot masa exam hari tu . seriously . main-main gila . kadang tu aku tidur sampai 2-3 pagi . bukan study . tengok RUNNING MAN . nampak tak kat situ . so , bila aku pikir kan effort aku dengan hasil yang aku dapat ni , memang patut pun . tapi serious . aku pelik . aku tengok orang yang berusaha gila-gila dari aku boleh lagi rendah dari aku . bukan nak perlekehkan or ape . its  just . yerlah . Allah still nak tolong aku . 

oh ya . about the result , abah cakap result aku tu layak jadi cikgu bahasa melayu je . yer lah . yang A+ nye BM je weyh . adoi . nak buat macam mana ni . tapi kan . yang lawak nya , aku punya chemistry D ! sebab ape lawak ? sebab sekarang aku amik course CHEMICAL ENGINEERING ! nampak tak kat situ ? 

kadang terpikir aku ni betul ke nak amik course ni ? boleh ke aku ikut ? tapi bila pikir kalu aku keluar dari MICET tu , mesti susah an aku nak masuk ke universiti lain dengan result macam tu . haih . pening ah . 

okay . yang tu kita bincang lain kali ea . meh nak tunjuk beberapa gambar yang aku sempat snap masa kat maktab tadi . tak banyak pun sebab abah rushing nak balik KL . 



bukit pelindung 


dewan ilmu


depan pejabat


the foyer 


taman nurani 

maaf . banyak tu je gambar yang aku sempat snap . sebak kot nak keluar dari pagar maktab tadi . yerlah . kat maktab ni lah aku membesar . kenal erti persahabatan , erti cinta , erti kehidupan . sedih . nak mengalir air mata tadi , tapi tak sempat . abah dah membebel pasal result . adoi . nak layan jiwang sikit tak boleh . 

okayy lah . lain kali pulak aku sambung ea . out dulu . adios !

pluss++ : tukar URL . malas nak serabut kan lagi hidup ni . 


saya tahu saya cun :D



No comments: